Connect with us

Stiri Interne

Influencerii și vedetele din România nu mai au voie să promoveze pariurile sportive

Influencerii și vedetele din România nu mai au voie să promoveze pariurile sportive, conform unui amendament adoptat săptămâna aceasta în Comisia de Cultură și Comisia Juridică din Senat. Iată aici detaliile.

Publicat

pe

Influencerii și vedetele din România nu mai au voie să promoveze pariurile sportive

În Senatul României a fost adoptat săptămâna aceasta un amendament care interzice influencerilor și vedetelor din țara noastră să mai promoveze pariurile sportive. Senatorii din Comisia de Cultură și Comisia Juridică au hotărât să permită însă, cu restricție de ore, reclamele televizate la jocurile de noroc. Acest tip de reclame nu vor putea fi difuzate în intervalul orar 06:00 – 23:00, informează Libertatea.

„Se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive, ori de alte persoane, care datorită celebrităţii lor pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive”, se arată în amendamentul votat în Senat.

Tot această formulă actualizată a amendamentului spune că reclamele outdoor la pariuri sau jocuri de noroc nu pot depăşi 30 mp. De asemenea, pe aceste reclame în aer liber nu pot apărea premiile oferite de casele de pariuri sau sălile de jocuri.

Amenda pe care cei ce nu respectă legea o riscă este între 10 000 și 50 000 de lei.