Connect with us

ADPM Business

Irina Alionte (Bodyshape): „Cum afecteaza lipsa sportului bunul mers al unui business”

Specialistii centrului de transformare corporala Bodyshape Transformation Center au analizat situatia din industria de fitness din Romania si au intocmit un raport care prezinta cat de mult sunt obisnuiti romanii sa faca sport si cum influenteaza miscarea si sanatatea fizica bunul mers al unui business.

Publicat

pe

Irina Alionte (Bodyshape): „Cum afecteaza lipsa sportului bunul mers al unui business”

Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Center, a prezentat rezultatele in cadrul unei intalniri informale cu managerii unor cunoscute companii din Romania carora le-a enumerat si motivele pentru care un antreprenor poate avea mai mult succes daca isi aloca timp pentru sport, iar un angajat devine mai eficient daca face miscare si este sanator.

“Conform statisticilor, 50% din cei care isi fac abonamente la salile de fitness clasice, unde fac miscare singuri, renunta a mai merge in primele 3 luni. 20% dintre acestia nu folosesc abonamentul niciodata, desi il au activ.

Romania se afla pe locul 2 in Europa in ceea ce priveste sedentarismul si locul 3 ca populatie supraponderala.

Doar 15% din cei care fac sport la sala singuri reusesc sa isi atinga obiectivele. Restul de 85% au nevoie de suportul unui antrenor ori sa mearga la ore de grup.

Nu toti isi permit un antrenor personal, iar solutia este sa mearga la ore de grup, cu antrenori care personalizeaza insa exercitiile in functie de gradul de pregatire al clientilor, asa cum procedam si la Bodyshape. Le intelegem traseul de pana atunci, obiectivele, si ii ajutam sa le obtina prin sport, nutritie si coaching. Pentru noi, progresiul e important, nu perfetiunea”, declara Irina Alionte.

Sedentarismul se regaseste si in mediul oamenilor de afaceri. Acestia pun, de multe ori, business-ul pe primul lor, in defavoarea sanatatii lor fizice. Lipsa activitatii fizice afecteaza insa in mod direct si bunul mers al afacerii.

“Este important ca, in postura de antreprenor, sa nu te imbolnavesti pentru a putea manageria business-ul fara intreruperi. Este important si ca angajatii tai sa fie sanatosi, multumiti si recunoscatori pentru a se implica in mod firesc in bunul mers al afacerii si sa fie mai productivi.

De aceea, atat ca antreprenor, cat si ca angajat, este important sa ai timpul tau alocat sportului, care iti va aduce multe beneficii:

 

  • Silueta se imbunatateste. Capeti o mai mare incredere in fortele proprii, in propria imagine. Te simti mai bine in propria piele.
  • Exercitiile fizice previn imbatranirea creierului. Ne vom putea bucura de business, pe termen lung, si la o varsta inaintata. Este dovedit faptul ca sportul previne si aparitia Alzheimer-ului.
  • Functia inimii este imbunatatita. Bolile de inima sunt prevenite.
  • Ai un ten mai curat, semnele imbatranirii sunt estompate.
  • Creste rezistenta la stres. Dupa o zi aglomerata, stresanta, poti merge la antrenament, te va reseta complet, iti va da mai multa energie si vei putea lucra, daca e nevoie, seara, inca doua ore apoi. Daca il faci dimineata, ai energie pentru intreaga zi.
  • Esti mai fericit, mai motivat, mai putin depresiv prin cresterea secretiei de endorfine si dopamina.
  • Creste pofta de viata, te bucuri de familie si prieteni, de hobby-urile tale.
  • Ai un somn mai bun si vei fi mai productiv la munca a doua zi.
  • Este cel mai bun medicament natural si cel mai accesibil. Vei fi mai sanatos, iar banii pe care i-ai fi putut da pe medicamente si spitalizari ii vei putea economisi.
  • Vei trai mai mult si mai bine. Este important ca o viata lunga sa fie si o viata sanatoasa, de care sa te poti bucura.

O companie va avea de castigat daca investeste in sanatatea angajatilor.

Acestea sunt doar cinci efecte pozitive:

 

  1. Cresterea ROI (return of investment) – scaderea costurilor medicale, scaderea absenteismului
  2. Reducerea numarului de zile de concediu medical. Incidenta imbolnavirilor scade.
  3. Cresterea VOI (value of investment) – cresterea productivitatii angajatilor, cresterea nivelului de retentie al personalului, atragerea de noi talente din piata.
  4. Apreciere. Cresterea loialitatii fata de companie
  5. Intarirea coeziunii sociale la nivel de echipa, departament, colectiv

 

De aceea multe companii mari au inceput sa investeasca in sport si sa aiba propriile centre de fitness pentru angajatii lor. Acestia vor dau mult mai mult randament apoi. Sunt companii care ne solicita sa manageriem aceste centre de fitness ori sa organizam team building-uri motivationale pentru angajatii lor”, concluzioneaza Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center (www.bodyshapetransformation.com).

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviatiei, unde, anul trecut, sute de bucuresteni, multi corporatisti, au ajuns in forma fizica dorita si au dat jos peste 1,5 tone de grasime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe saptamana.

Bodyshape a lansat primul centru de wellness pentru angajatii Groupe Renault Romania

Specialistii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucuresteni sa slabeasca sanatos, in special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slabi 6 kilograme in 6 saptamani. Rezultatele sunt datorate imbinarii a trei piloni: antrenamente ghidate, nutritie personalizata si coaching pentru motivatie si pentru a scapa de mancatul emotional.

 

Sesiunile de coaching sunt urmate in paralel cu antrenamentul la sala, supravegheat de instructori cu exprienta, multi dintre acestia campioni internationali la diverse sporturi, obisnuiti astfel cu tot ce inseamna pregatire psihica inaintea unei competitii.

 

Avand aceasta componenta de coaching, cei care intra in lupta cu kilogramele in plus vor fi mult mai motivati, vor face sport cu placere, nu vor mai fi tentati sa renunte si isi vor atinge obiectivele in timpul alocat de la bun inceput.