Connect with us

Stiri externe

Israelul stârneşte scandal la Eurovision. De ce ameninţă că se retrage!

În luna ianuarie, în presa din Suedia, țara care va găzdui ediția din acest an Eurovision, circula o petiție pentru excluderea Israelului din concurs. După ce petiția a fost soluționată și participarea Israelului a fost validată de organizatori, țara amenință acum că se retrage. Iată motivele!

Publicat

pe

Israelul stârneşte scandal la Eurovision. De ce ameninţă că se retrage!

Așa cum s-a întâmplat an de an, există scandaluri legate de ediția din 2024 a concursului Eurovision. În urmă cu o lună, organizatorul a primit solicitarea de a exclude Israelul din concurs. Petiția a fost semnată de peste 1000 de artiști suedezi, țara gazdă a ediției din acest an.

Motivul pentru care se dorea excluderea Israelului constă în „războiul brutal din Gaza”, se arată în repsectiva petiție. Pe motiv că Eurovision nu este un concurs de natură politică, EBU a respins această cerere.

Acum, însă, iată că Israelul amenință că se retrage. Totul ar fi pornit de la versurile piesei October Rain pe care Eden Golan o va interpreta pe scena Eurovision.

Versurile duc cu gândul la atacul comis de Hamas asupra Israelului în octombrie 2023.

Dacă EBU va solicita schimbări în ceea ce privește versurile, Israel spune că se retrage din concurs. În prezent, organizatorul analizează dacă aceste versuri ar putea fi considerate declarații politice, fapt ce ar fi împotriva regulamentului.

„Dacă piesa nu este aprobată de EBU, atunci Israel nu va putea să participe la concurs”, spun reprezentanții Societatății publice israeliene de radioteleviziune.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *