Connect with us

Stiri externe

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta, în imagini

Ieri a fost ultima zi din Jubileul de Platină, seria de zile de sărbătoare menite să celebreze aniversarea a 70 de ani de când Regina Elisabeta a urcat pe tronul Marii Britanii. Iată cele mai spectaculoase imagini din ultimele zile!

Publicat

pe

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta, în imagini

Jubileul de Platină a marcat 70 de ani de monarhie a Reginei Elisabeta a II-a. Au fost patru zile de sărbătoare în Marea Britanie. Seria celebrărilor s-a încheiat ieri cu o amplă defilare în centrul Londrei. La paradă au participat zeci de mii de persoane, printre care și personalități importante din Anglia.

Parada s-a desfășurat pe același traseu pe care l-a urmat Regina Elisabeta în 1953, cu ocazia încoronării sale.

Iată cele mai frumoase imagini surprinse cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta!

Primul eveniment major din weekendul Jubileului de Platină a fost Trooping the Colour. Parada organizată anual pentru a celebra ziua de naștere a Reginei. Regina Elisabeta nu a participat la parada propriu-zisă din acest an. Mulți membri au familiei regale au făcut-o însă. Camilla, Ducesa de Cornwall, Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, și cei trei copii, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Copiii Ducilor de Cambridge și-au făcut debutul în cadrul paradei Trooping the Colour anul acesta. Prințul Louis a purtat o ținută cu o semnificație deosebită. Același costum de marinar pe care l-a purtat tatăl său în urmă cu 37 de ani la sărbătorile Trooping the Colour.

Advertisement

Majoritatea membrilor familiei regale au defilat în trăsură. Prințesa Anne, fiica Reginei Elisabeta, a defilat însă călare.

Fiul cel mic al Reginei, Prințul Edward, a participat și el la paradă. Alături i-au fost soția sa, Sophie, Contesa de Wessex, și cei doi copii ai lor, Lady Louise Windsor și James, Vicontele Severn.

Regina Elisabeta a apărut la balconul oficial al Palatului Buckingham și a salutat mulțimea. Zeci de mii de oameni s-au aflat pe străzile Londrei și au aclamat-o pe Regină. Întreaga familie regală britanică – cu excepția prințului Andrew – a fost prezentă.

Nu au bifat nicio apariție publică în prima zi a Jubileului de Platină. Prințul Harry și Meghan Markle au participat însă vineri la o slujbă organizată în onoarea Reginei. A fost primul eveniment public la care au luat parte alături de familia regală în ultimii 2 ani.

Meghan a purtat o ținută crem ce poartă semnătura Dior și cerceii ei preferați Birks.

Prințul Charles, fiul cel mare al Reginei și moștenitorul tronului, și soția sa, Camilla, ducesa de Cornwall, au participat la slujba de mulțumire.

Advertisement

De la ceremonie nu au lipsit nici Prințul William și soția sa, Ducesa de Cambridge.

În a treia zi a Jubileului de Platină, Prințul William și Kate Middleton s-au îndreptat spre Țara Galilor împreună cu cei doi copii ai lor mai mari, Prințul George și Prințesa Charlotte.

Duminică, Regina Elisabeta a bifat o nouă apariție surpriză pe balconul Palatului Buckingham.

I s-au alăturat doar câțiva membri ai familiei, inclusiv cei trei moștenitori ai tronului: Prințul Charles, Prințul William și Prințul George.

Ceremonia pentru ziua de naștere a Reginei Elisabeta. Cum a decurs

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *