Connect with us

Stiri externe

Karl Lagerfeld, dat in judecata! Designer-ul este acuzat de furt!

Karl Lagerfeld a fost saptamana aceasta dat in judecata de reprezentantii New Balance, pe motiv ca logo-ul regasit pe pantofii sport lansati de cunoscutul designer este inspirat de cel al brand-ului mai sus mentionat si creeaza astfel confuzie in randul cumparatorilor.

Publicat

pe

karl-lagerfeld-proces

Mai marii brand-ului New Balance l-au dat in judecata pe celebrul designer Karl Lagerfeld, acuzandu-l ca le-a copiat logo-ul. Conform unor documente legale obtinute de site-ul TMZ, scandalul are la baza faptul ca inscriptia „K” regasita pe pantofii sport (370 de dolari) din cea mai recenta colectie semnata Karl Lagerfeld seamana izbitor cu inscriptia „N” ce se regaseste pe incaltamintea sport a brand-ului New Balance.

Reprezentantii New Balance sustin ca acest lucru creeaza confuzie printre cumparatori, mentionand ca acest logo este inscriptionat pe pantofii lor inca din anii ’70.

karl-lagerfeld-proces1 karl-lagerfeld-proces2

„Pe data de 3 iunie 2014, New Balance i-a intentat un proces lui Karl Lagerfeld pentru a-si proteja drepturile de proprietate intelectuala atat de strans legate de iconica sa linie de pantofi sport. Desi nu putem face prea multe comentarii publice legate de acest caz, credem ca este vital sa ne aparam brand-ul”, a declarat un reprezentant New Balance pentru MailOnline.

Inainte de intentarea acestui proces, mai multi fashion bloggeri observasera deja similitudinile dintre cele doua logo-uri.

„Singura diferenta majora dintre pantofii sport creati de Karl Lagerfeld si cei ce apartin brand-ului New Balance este inscriptia ’K’”, scrie intr-un articol pe site-ul SheFinds.