Connect with us

ADPM Coffee Break

Klaus Iohannis a purtat la Tokyo un frac realizat de designerul Alexandru Ciucu

Presedintele Klaus Iohannis a participat, alaturi de sotia lui, Carmen Iohannis, la ceremonia de intronare a imparatului Naruhito al Japoniei, derulata in Palatul Imperial din Tokyo. Pentru acest eveniment special, Klaus Iohannis a ales sa poarte un frac realizat de designerul roman Alexandru Ciucu, cel la care apeleaza, de altfel, de cele mai multe ori, pentru tinutele vestimentare in regim Bespoke.

Publicat

pe

Klaus Iohannis a purtat la Tokyo un frac realizat de designerul Alexandru Ciucu

Alexandru Ciucu explica limitele in care se poate incadra o astfel de creatie vestimentara si ce particularitati are fracul croit pe masura pentru Presedintele Iohannis.

“Fracul este cea mai rigida tinuta din punctul de vedere al schimbarilor stilistice sau cromatice. Deci poate fi doar de culoare neagra, haina cu revere spit din matase, pantalonul cu vipusca din matase neagra, iar vesta, papionul si pieptul camasii din plastron alb.

Materialul poate fi mai gros sau mai subtire in functie de preferinte. Fracul Presedintelui este confectionat din lana nobila S’180, adusa de la una din cele mai exclusiviste fabrici de tesatura din Italia.

Am lucrat peste 150 de ore la intreaga tinuta si am acordat atentie maxima fiecarui detaliu. La interior are o eticheta special tesuta care aminteste de faptul ca acest frac este lucrat integral in regim Bespoke in Atelierul de Inalta Croitorie Alexandru Ciucu special pentru Presedintele Romaniei.

Advertisement

Camasa aleasa este clasica pentru frac. Are pieptar, mansete din plastron, guler pentru papion. Mansetele sunt duble pentru butoni”, explica designerul Alexandru Ciucu.

Imparatul Naruhito, in varsta de 59 de ani, si-a proclamat oficial ascensiunea la tronul Crizantemei in Sala Pinilor (Matsu no ma), cea mai eleganta din Palatul Imperial din Tokyo. Ceremonia a fos urmata de un un banchet la care au participat oaspeti de seama, demnitari din aproape 200 de tari.

Alexandru Ciucu a realizat tinutele vestimentare pe care cuplul prezidential le-a purtat la cele mai importante evenimente din ultimii ani.

Alexandru Ciucu a lansat noua colectie BigBoysOnly. Iata ce inovatie au costumele!

Presedintele Romaniei a ales costume Alexandru Ciucu la evenimente precum istorica intalnire cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, si cu Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, la intalnirea cu Printul Charles al Marii Britanii, la receptia oferita de Regele Felipe al VI-lea al Spaniei si Regina Letitia, la ceremonia de primire la Cotroceni a Presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, receptia de la Roma oferita de Presedintele Italiei, Sergio Mattarella, vizita de la Vatican, primirea delegatiei Portugaliei la Bucuresti, precum si la lansarea cartii “Primul Pas”, semnata Klaus Iohannis.

Alexandru Ciucu a realizat noile uniforme ale Armatei Romane

Costumele lui Klaus Iohannis sunt realizate in atelierul Alexandru Ciucu din Bucuresti, pe baza tehnicii de croire mostenita din generatie in generatie, respectand tendintele actuale si folosind materiale de cea mai buna calitate.

Advertisement

 

 

 

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *