Connect with us

ADPM Beauty

La ce trebuie să fie atenți bărbații când își îngrijesc pielea

Îngrijirea tenului bărbaților poate fi similară cu cea a femeilor în multe privințe, dar există și diferențe importante, mai ales în ceea ce privește tipurile de produse utilizate și necesitățile specifice ale pielii lor. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică în ce mod are nevoie tenul bărbaților să fie îngrijit.

Publicat

pe

La ce trebuie să fie atenți bărbații când își îngrijesc pielea

”Există diferențe notabile între pielea femeilor și cea a bărbaților, diferențe date inclusiv de testosteron. Pielea bărbaților este mai groasă, astfel că pot folosi produse de curățare ceva mai dure, nu au nevoie de dublă demachiere și ar trebui să folosească produse de exfoliere mai concentrate, care să conțină în principal acid salicilic.

Trebuie să folosească zilnic toner

Recomand bărbaților să folosească tonerele. În fiecare dimineață și seară, ele să fie parte din rutina lor de îngrijire. Tonerul ne ajută să curățăm foarte bine fața și ne dă un aspect fresh, în funcție de ingredientele pe care le conține. De exemplu, tonerul exfoliant Doctor Babor Refine Cellular AHA BHA are o dublă acțiune: toner și peeling.

Conține acid alfa-hidroxi (AHA) și acid beta-hidroxi (BHA), care echilibrează delicat pielea, îndepărtând celulele moarte și impuritățile.

Bărbații au tenul mai gras. Au nevoie de produse mai lejere.

Pielea bărbaților este mai grasă. Ei au mai multe glande sebacee și nu au nevoie de o hidratare atât de intensă precum femeile. Trebuie să fie însă atenți la textura produselor pe care le folosesc. Recomand folosirea unor produse cu textură cât mai lejeră, tocmai ca să nu ajungem la acnee sau comedoane (puncte negre).

De exemplu, pentru hidratare pot folosi serumul Academie DermActe Intensiv Hidratant 4D cu patru tipuri de acid hialuronic ce hidratează în profunzime și oferă pielii fermitate și elasticitate.

Apoi, putem apela la crema special creată pentru bărbați, Guinot Tres Homme Longue Vie Homme ce oferă o hidratare intensă, revitalizând și tonifiând pielea”, declară Diana Baicu.

Atenție la ce aftershave folosim

”Marea majoritate a bărbaților se rad zilnic și este extrem de important ce fel de after shave folosesc. În locul unei loțiuni simple, e mai indicat să aleagă un after shave tratament, cu textură cremoasă, care conține ingrediente active. Vorbim despre niacinamide, stimulator de colagen, acid hialuronic, etc.

Balsamul de după ras Guinot Tres Homme are o textură ușoară și non-grasă, calmează și hidratează pielea iritată, oferindu-i o senzație reconfortantă și revigorantă.

După after shave, e nevoie să mai aplice doar un produs cu factor de protecție solară. Protecția solară este la fel de importantă atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor.

Produse fără alcool

Nu folosim produse cu alcool sau iritante pentru că oricum rasul în sine este o acțiune iritantă. În acest context, domnii ar trebui să folosească produse cu efect de calmare. În cazul bărbaților apare, de multe ori, pseudofoliculita la nivelul bărbii. Există produse de tip roll on care ne ajută să nu ne mai crească părul încarnat.

Putem folosi loțiunea Depileve Folisan, formulată special pentru a trata și preveni apariția foliculitei. Calmează pielea după ras, reducând roșeața și inflamația, având ingrediente active precum acidul salicilic și extractul de aloe vera.

Alegem produsele în funcție de ten

Deși există aceste diferențe între femei și bărbați, nu ar trebui să ne alegem produsele în funcție de sex. Faptul că anumite produse sunt marcate ca fiind pentru bărbați, iar altele pentru femei este pur și simplu o chestiune de marketing.

Trebuie întotdeauna să ne alegem produsele ținând cont de tipul de ten pe care îl avem și ingredientele pe care acestea le conțin. Ceea ce diferă de multe ori între produsele destinate femeilor și cele destinate bărbaților este ambalajul, textura și mirosul.

Dacă avem nevoie, de exemplu, și să tratăm semnele înaintării în vârstă, putem opta pentru Guinot Longue Vie Cellulaire, o cremă unică în lume, special formulată pentru a reactiva vitalitatea celulară și a revitaliza tenul. Este bogată în ingrediente active și peptide regenerante, și poate fi folosită inclusiv pentru a reduce cicatricile rămase în urma acneei sau după expunerea excesivă la soare”, încheie Diana Baicu.

Toate produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în România în magazinul Top Line, pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din întreaga țară.