Connect with us

ADPM Beauty

Ce solutii avem cand se lasa sanii?

Legea gravitatiei si inaintarea in varsta isi pun amprenta sever asupra tonusului sanilor. Din fericire, chirurgia estetica ofera solutii miraculoase. Iata ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de un lifting eficace al sanilor.

Publicat

pe

Liftingul mamar a devenit una din cele mai cerut interventii chirugicale. Scopul acestei interventii este ascensionarea sanului, fara reducerea volumului sau reducere minima in scop de simetrizare, oferindu-i acestuia formele curbe, estetice si proportionale si o pozitie optima a aureolei mamare.

Interventia se adreseaza femeilor ai caror sani sunt ptozati, adica “cazuti “ de la o pozitia optima, sau acelor sani care sunt asimetrici ca pozitie.

Sanul normal

Pozitia optima si volumul optim sunt elemente importante in alegerea rezultatului final si clasic se descrie pozitia mamelonului ca fiind la 18-22 cm de mijlocul claviculei, sau 1-2 cm sub linia care uneste mijloacele bratelor.

Volumul optim este considerat 275 cc, sub 200cc sinul este hipodezvoltat, iar peste 350cc sinui devine hipertrofic cu tendinte de ptoza.

De retinut

Acesta interventie reda sinului un aspect estetic, cu un volum si o pozitie opitima. Areola mamara are o pozitie optima, simetrica. Vor exista cicatrici circumareolare, subareolare, rare ori in santul submamar.

Aceste cicatrici vor ramane mai mult sau mai putin vizibile, sau se pot eclata  si vor necesita o reinterventie de revizuire a cicatricilor.

Interventia nu este mutilanta, sarcina si alaptarea sunt posibile pentru ca, in general, la nivelul glandei nu se intervine. Rezultatele sunt de lunga durata. Este necesara mentinerea unui sutien, in scop modelator, timp de trei luni.

Consult si analize

Pacienta va povesti intergul istoric medical insistind asupra problemelor medicale ale sanului, dureri, inflamatii in antecedente, interventii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, numar de nasteri, de avorturi, perioada de alaptare, instalarea primei menstre, a climacteriului, tipuri de anticonceptionale folosite .

Analize preoperatorii necesare: analize ale sangelui, ale urinei, examen radiologic al sinului mamografie/scopie, examinarea de catre un medic specialist oncolog.

Analize obligatorii:

Hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr), uree, glicemie, electroliti (total, hdl, ldl), transaminaze (alt, ast), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactiva, VHS, Aslo, Fibriogen, Factor reumatoid, teste tiroida (T3, T4, TSH, Anti-TPO), markeri Hepatita B si C, HIV, Sumar de urina, radiografie pulmonara, electrocardiograma, ecografie mamara.

In episodul urmator, Dr Marek Valcu ne va informa despre cum decurge interventia chirugicala, ce complicatii pot interveni si de ce recomandari se tine seama.

Daca aveti intrebari legate de interventiile chirurgicale sau cele non-invazive, puteti lua legatura cu Dr Marek Valcu scriind la office@agentiadepresamondena.com . Marek Valcu va raspunde celor mai interesante intrebari in episoadele urmatoare ale editorialului sau.

Marek Valcu
Clinica Silhouette
Str.Putul lui Zamfir, nr. 11, Bucuresti
Tel.: 021-233.98.38, 021.233.98.48
Mobil : 0722.651.965