Connect with us

ADPM Beauty

Lipoaspiratia – cui se adreseaza si ce presupune aceasta interventie

Dr Marek Valcu ne ofera detalii despre lipoaspiratie, una dintre cele mai solicitate interventii chirugicale la ora actuala in lume. Interventia corecteaza deformari ca urmare a unor depuneri de grasime in zone mai mult sau mai putin atractive ale siluetei si care nu regreseza in urma dietelor sau a efortului fizic.

Publicat

pe

Lipoaspiratia se adreseaza femeilor sau barbatilor care au depozite de grasime in diferite regiuni ale corpului si pe care nu le pot elimina chiar daca fac sport sau tin regim alimentar.

S-a constatat ca dieta cat si exercitiile fizice au un efect global in diminuarea tesutului gras, greutatea organismului se reduce, grosimea paniculului adipos se reduce uniform insa aceste depozite par sa nu mai dispara. Persoanele care au o predispozitie ereditara in depunerea de grasimi in diverse zone preferential vor avea cu atat mai putin succes in a avea o silueta de vis.

Principiul metodei

Principiul metodei consta in extragerea selectiva a depozitelor de grasime cu ajutorul unor canule speciale pana la obtinerea conturului scontat. Aceste canule se introduc prin mici incizii 2-3 mm care ulterior nu vor lasa cicatrici vizibile.

Canulele de liposuctie sunt cuplate la un aspirator chirugical si, prin orificile cu care sunt prevazute, aspira. Se produce astfel o micsorare a volumului in zonele liposuctionate obtinandu-se silueta dorita. Acest efect are un caracter permanent care ramane chiar daca organismul tinde sa acumuleaze grasimi din nou.

Advertisement


De retinut!

Liposuctia nu este un tratament pentru obezitate generalizata. Nu corecteaza celulita, nici vergeturile, nu face corecturi impresionante ale siluetei. Este posibil sa fie sa fie nevoie de o noua liposuctie pentru accentuarea rezultatului la un interval de cateva luni.

Pielea zonei liposuctionate poate sa ramana in exces dupa aspiratia depozitului de grasime. In general acest exces de piele se retracta. In cazurile in care excesul de piele nu se retracta este necesara excizia chirugicala.

Imperfectiuni in planeitatea si netezimea zonei

Se pot scoate cantitati cuprinse intre 2-4l de aspirat la o singura interventie chirugicala.Atunci cand se depaseste acesta cantitate, pe durata interventiei este necesara transfuzia de sange. Liposuctia poate sa ofere o silueta estetica, armonioasa, atractiva.

In episodul urmator, dr Marek Valcu va oferi detalii despre consultul pre-operator, despre analizele obligatorii, ce trebuie sa faceti inaintea interventiei dar si despre eventualele complicatii.

Advertisement

Daca aveti intrebari legate de interventiile chirurgicale sau cele non-invazive, puteti lua legatura cu Dr Marek Valcu scriind la office@agentiadepresamondena.com . Marek Valcu va raspunde celor mai interesante intrebari in episoadele urmatoare ale editorialului sau.
Marek Valcu
Clinica Silhouette
Str.Putul lui Zamfir, nr. 11, Bucuresti
Tel.: 021-233.98.38, 021.233.98.48
Mobil : 0722.651.965