Connect with us

Stiri externe

Lisa Marie Presley, lupta continuă cu drogurile și medicamentele de-a lungul vieții

Lisa Marie Presley nu a avut nici pe departe o viață ușoară. Avea doar nouă ani atunci când tatăl ei a murit, eveniment care a marcat-o profund. A fost în lumina reflectoarelor încă de mică, iar asta cu siguranță nu e ușor de gestionat, mai ales la o vârstă fragedă. De-a lungul anilor, a avut patru căsnicii eșuate și s-a luptat vreme îndelungată cu consumul de droguri. În 2020, a trecut printr-o tragedie, atunci când fiul ei s-a sinucis la doar 27 de ani.

Publicat

pe

Lisa Marie Presley, lupta continuă cu drogurile și medicamentele de-a lungul vieții

Lisa Marie Presley, unica fiică a legendarului Elvis Presley, a murit noaptea trecută în urma unui stop cardiac. Una dintre menajere a găsit-o fără suflare în casa ei din Los Angeles. Cel care a sunat la ambulanță și a efectuat primele manevre de resuscitare ar fi fost chiar primul ei soț, Danny Keough.

Paramedicii au venit rapid și au încercat în zadar resuscitarea. Au dus-o cu ambulanța la spital în speranța că vor reuși să o salveze. La spital a ajuns cât de repede și mama ei, Priscilla Presley. Din păcate însă, tot ce au putut face doctorii a fost să declare decesul.

Tatăl i-a murit când avea nouă ani

Un lucru se poate spune clar despre Lisa Marie. A avut o viață dificilă, plină de încercări. Totul a început în copilărie. Avea doar nouă ani când și-a văzut tatăl, pe Elvis Presley, mort. Apoi, a fost în lumina reflectoarelor încă de când s-a născut. Lucru dificil de gestionat la o vârstă atât de fragedă. Toate astea și-au pus amprenta asupra ei și au transformat-o în adultul cu probleme de mai târziu.

Despre lupta cu drogurile

În ultimii ani, Lisa Marie a vorbit public despre lupta sa cu drogurile. A consumat vreme îndelungată analgezice, opioide și cocaină. Spunea că este recunoscătoare pentru simplul fapt că e în viață. A început să consume opioide imediat după nașterea gemenelor sale, Vivienne și Finley, în 2008.

„Poate că citiți asta și vă întrebați cum, după ce am pierdut atâția oameni apropiați, am căzut și eu pradă opioidelor. A fost nevoie doar de o prescripție medicală pe termen scurt pentru ca eu să simt că trebuie să continui să le iau”, dezvăluia ea cu ceva timp în urmă.

Dependența a fost parte din viața sa încă din copilărie. Atât tatăl ei, cât și fostul ei soț, s-au stins în urma consumului excesiv de droguri și medicamente pe bază de prescripție.

Viața personală tumultuoasă

Nici viața personală nu a fost deloc una liniștită. S-a căsătorit cu muzicianul Danny Keough în 1988 și a rămas alături de el timp de șase ani. Împreună, au făcut doi copii. Fiica Riley și fiul Benjamin.

Apoi, în 1994, s-a căsătorit cu Michael Jackson. Cei doi au devenit buni prieteni după ce s-au cunoscut la un concert din Las Vegas în 1975. După divorțul de primul ei soț, relația de prietenie cu Michael s-a transformat în ceva mai mult. Din păcate, mariajul lor a rezistat doar doi ani. Problemele și acuzațiile de abuz sexual asupra unor minori i-au copleșit, iar asta a dus la despărțire.

Lisa Marie spune că a aflat de dependența de droguri a lui Michael în 1995. La un an după căsătorie, atunci când el a leșinat pe scenă în timpul unor repetiții. I-ar fi dat superstarului un ultimatum. Renunță la droguri sau o pierde. E evident ce a ales!

Fiica lui Elvis insistă că mariajul ei cu Michael Jackson a fost real, nu doar de dragul publicității, așa cum specula presa. Spunea că și-a dorit să îl „repare” pe Michael așa cum nu a avut putere să îl „repare” pe Elvis. Chiar și după separare, cei doi au rămas prieteni apropiați.

A avut apoi o relație cu John Oszajca. A rupt însă logodna cu acesta după ce l-a cunoscut pe Nicholas Cage. S-a căsătorit cu acesta din urmă, dar mariajul lor a durat doar 107 zile. Cage a fost cel care a intentat divorțul.

În 2006, s-a căsătorit cu muzicianul Michael Lockwood, alături de care a rămas timp de 10 ani. Împreună au avut doi copii: gemenele Finley și Harper, acum în vârstă de 14 ani.

Internată în repetate rânduri la dezintoxicare

În adolescență, problemele cu drogurile au dus la internarea ei într-un centru de dezintoxicare din Hollywood. Ulterior, de-a lungul vieții, s-a mai internat de câteva ori, sperând de fiecare dată că va reuși să scape de probleme. Din nefericire, nu doar că nu a scăpat de probleme, dar lucrurile au devenit din ce în ce mai grave. Lisa Marie ajunsese să combine drogurile cu alcool.

Fiul ei s-a sinucis în 2020

Singurul ei fiu, Benjamin Keough, s-a sinucis în 2020. Avea doar 27 de ani. S-a împușcat în reședința sa din Calabasas după o ceartă cu iubita, Diana Pinto. Mai încercase în trecut să își ia viața și chiar fusese internat, dar nu s-a recuperat niciodată complet.

„Semăna atât de mult cu bunicul lui, iar asta mă speria teribil. Mă făcea să îmi fac și mai multe griji decât mi-aș fi făcut în mod normal. Mă învinovățesc în fiecare zi pentru ceea ce s-a întâmplat cu el”, declara ea îndurerată.