Connect with us

Cinenews

Top 17 lucruri pe care nu le stiati despre Tim Burton si filmele sale

Tim Burton este unul dintre cei mai controversati regizori de la Hollywood. Filmele lui sunt cat se poate de ciudate, iar casnicia cu Helena Bonham Carter este una la fel de nonconformista.

Publicat

pe

tim-burton-fun-facts

ADPM va prezinta astazi cateva lucruri pe care probabil ca nu le-ati stiut pana acum despre unul dintre cei mai nonconformisti regizori ai tuturor timpurilor, Tim Burton, dar si despre ciudatele sale filme, adevarate opere de arta.

tim-burton-fun-facts-1

1. Poarta, drept talisman, o pereche de sosete cu dungulite la fiecare premiera sau ocazie speciala.

2. A regizat videoclipul piesei „Bones” a trupei The Killers.

tim-burton-fun-facts-2

3. Tim Burton si sotia lui, Helena Bonham Carter, locuiesc in doua case diferite unite de un hol imens.

Advertisement

tim-burton-fun-facts-3

4. In anul 2010, cei doi au mai achizitionat o a treia casa, pentru cei doi copii pe care ii au impreuna si bona acestuia.

5. Johnny Depp spune, in pelicula „Edward Scissorhands”, doar 169 de cuvinte!

tim-burton-fun-facts-4

6. Nick Carter (Backstreet Boys), pe atunci doar un copil, apare intr-una din scenele filmului „Edward Scissorhands”.

Advertisement

7. A fost nevoie de o intreaga saptamana de filmari pentru a obtine un singur minut din filmul „A Nightmare Before Christmas”.

8. Jack Skellington („A Nightmare Before Christmas”) a aparut prima oara in pelicula „Beetlejuice”. Capul lui poate fi vazut deasupra palariei de Halloween a lui Beetlejuice.

tim-burton-fun-facts-5

9. In ciuda faptului ca este un personaj principal, Michael Keaton, cel care i-a dat viata lui Betleguice, a filmat doar o saptamana si apare pret de doar 17 minute si jumatate in celebrul film ce-i poarta numele.

tim-burton-fun-facts-6

10. In mai toate filmele sale, Tim Burton a inclus cate o scena in care personajele stau la masa luand cina.

Advertisement

11. Pe tot parcursul scenei in care Large Marge isi spune povestea in „Pee Wee’s Big Adventure”, aceasta nu clipeste nici macar o data.

12. Deep Roy, actorul care a fost angajat sa joace rolul unui Oompa Loompa in pelicula „Charlie and the Chocolate Factory”, a sfarsit prin a juca rolul tuturor Oompa Loompa-ilor. Acesta a fost nevoit sa repete aceleasi miscari de sute de ori, motiv pentru care onorariul sau s-a ridicat la 1 milion de dolari.

tim-burton-fun-facts-7

13. Bomboanele din copacii din „Charlie and the Chocolate Factory” si acadelele imense erau cu adevarat comestibile.

Advertisement

tim-burton-fun-facts-8

14. Fabrica la care lucreaza tatal lui Charlie din filmul „Charlie and the Chocolate Factory” produce pasta de dinti Smilex, acelasi produs pe care Joker il vindea in „Batman”.

15. Dupa cum dezvaluie Tim Burton in cartea „Burton on Burton”, pe platourile de filmare ale filmului „Batman Returns”, pinguinii au fost „cele mai mari dive”. Acestia au fost adusi cu un transport special dintr-o zona rurala a Angliei, iar odata ajunsi, fiecare dintre ei a primit cate o rulota cu o temperatura adecvata, cate o mini piscina cu gheata proaspata zilnic si peste proaspat la discretie.

tim-burton-fun-facts-9

16. Atunci cand Norther Winslow ii arata poemul sau pe jumatate terminat lui Edward in pelicula „Big Fish”, scrisul este in realitate al lui Tim Burton.

Advertisement

17. Se zvoneste ca Johnny Depp l-a adoptat pe calul ce a jucat rolul lui Gunpowder in „Sleepy Hollow”, atunci cand a aflat ca acesta ar fi urmat sa fie eutanasiat.

Sursa: buzfeed.com

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.