Connect with us

Stiri externe

Malaysia are un nou rege. De ce este atât de excentric!

În Malaysia a fost proclamat un nou rege. Este vorba despre Sultanul Ibrahim Iskandar, în vârstă de 65 de ani. Iată de ce este acesta considerat un rege excentric!

Publicat

pe

Malaysia are un nou rege. De ce este atât de excentric!

Malaysia este o monarhie constituțională, condusă nominal de Yang di-Pertuan Agong („conducător suprem”), denumit în mod obișnuit rege. Regii sunt aleși pentru mandate de 5 ani dintre cei nouă sultani ai statelor peninsulare Malaysia.

Noul rege încoronat este Sultanul Ibrahim Iskandar, în vârstă de 65 de ani. La ceremonia de încoronare au participat Anwar Ibrahim, premierul țării, membri ai cabinetului său, precum și reprezentanți ai celor 9 familii regale.

Noul rege este considerat excentric datorită obiceiurilor sale de a conduce motociclete și mașini de mare viteză. De asemenea, el este pasionat de rețelele de socializare. Averea familiei sale este estimată la aproape 6 miliarde de dolari.

Dacă unii oameni colecționează timbre, iată că Sultanul Ibrahim Iskandar colecționează avioane private și mașini de epocă. Una dintre mașinile din colecția sa i-a aparținut cândva lui Adolf Hitler.

El este căsătorit cu Raja Zarith Sofiah, iar împreună au șase copii.