Connect with us

ADPM Coffee Break

Romanca de la Hollywood! Scenografa Marina Draghici lucreaza cu Will Smith si Jay-Z

Marina Draghici este o romanca ce, dupa ce a emigrat in SUA si a absolvit cu brio cursurile Yale School of Drama, a ajuns una dintre cele mai apreciate scenografe din Statele Unite si nu numai. A primit numeroase premii importante drept recunoastere a talentului si muncii sale, a colabroat la seriale de succes precum „Homeland” si „Black Sails”, dar si la importante productii de pe Brodway, cu vedete de prima mana precum Will Smith sau Jay-Z.

Publicat

pe

marina-draghici

Marina Draghici este romanca ce, gratie talentului sau incontestabil si a muncii depuse pentru a evolua in permanenta, traieste acum visul american!

Este una dintre cele mai cunoscute, apreciate si premiate scenografe din Statele Unite si nu numai, ajungand sa realizeze costume pentru unele dintre cele mai urmarite seriale ale moemntului, pentru spectacole de pe Brodway sau de la Opera Nationala din Paris.

marina-draghici1

Nascuta in Bucuresti, Marina Draghici a emigrat in Statele Unite, acolo unde, in 1988, a absolvit cursurile prestigioasei Yale School of Drama.

Munca ei a fost admirata si apreciata la Opera Nationala din Paris, Opera din Zurich, Grand Theatre de Bordeaux, Opera din Nisa, NYCO, Festivalul din Edinburgh, Festivalul Glimmerglass, Teatrul National din Praga, Manhattan Theatre Club si Lincoln Center printre altele.

In plus, Marina a colaborat cu Bill T. Jones la realizarea productiilor „Dream on a Monkey Mountain” (Teatrul Guthrie din Minneapolis) si „24 Images Secondes” (Opera din Lyon).

marina-draghici2

Lucrurile nu s-au oprit insa aici pentru talentata romanca. Marina Draghici a colaborat la realizarea celebrului serial „Homeland”, dar a si realizat costumele pentru primele 8 episoade din primul sezon al serialului „Black Sails”, in care joaca indragiti actori americani.

In anul 2009, Marina a primit poate cea mai importanta distinctie de pana acum, si anume premiul Lucille Lortel pentru musicalul „Fela”, pus in scena pe Brodway.

marina-draghici3

Cei cu care Marina Draghici a lucrat cot la cot la musical-ul „Fela” sunt Michelle Williams (ex. Destiny’s Child), Jay-Z, Will Smith si sotia sa, Jada Pinkett Smith.

Printre colaborarile ei cele mai de succes se numara si cea cu regizorul Andrei Serban, alaturi de care care a realizat „Richard al III-lea„, la Teatrul La MaMa din New York.