Connect with us

Stiri externe

Michael Kors a cumparat Versace pentru 2,1 miliarde de dolari

Grupul Michael Kors Holdings a cumparat casa de moda Versace, iar Donatella Versace va ramane in continuare directorul artistic al brand-ului cu o istorie in spate.

Publicat

pe

Grupul Michael Kors, care si-a schimbat numele in Capri Holdings, isi doreste sa se extinda cat mai mult si cauta sa cumpere brand-uri de lux, cu o poveste si cu o istorie in spate. La fel s-a intamplat si in cazul lui Versace, care desi se bucura de o notorietate fenomenala la nivel mondial, in ultimii ani s-a luptat sa supravietuiasca din cauza vanzarilor slabe.

 

Michael Kors isi propune pentru Versace sa mareasca numarul de magazine de la 200 la 300, sa creasca vanzarile pe online si sa creeze linii cat mai diversificate de pantofi si accesorii atat pentru femei, cat si pentru barbati. In momentul de fata colectiile de accesorii si incaltaminte reprezinta 35% din productia Vresace, insa noua conducere isi doreste sa ca brandul sa livreze un procent de 60%.

Sub noua conducere, John D Idol va ramane directorul grupului Capri Holdings si directorul executiv al brand-ului Michael Kors. Jonathan Akeroyd va fi in continuare director executiv pentru Versace, iar Donatella Versace isi pastreaza postul de director creativ.

“Este un moment emotionant pentru Versace, care demonstreaza increderea noastra in succesul pe termen lung al brand-ului. Mai demonstreaza implicarea noastra in fata noului grup.”- a declarat Donatella Versace

Advertisement

“Sunt mandra ca Versace ramane un brand puternic in moda si cultura moderna. Versace este sinonimul termenului iconic, este inconfundabil pentru stilul sau si este imbratisat de o mare diversitate. Le da putere oamenilor care il imbraca sa se exprime asa cum sunt. Eu, Santo si Allegra recunoastem ca urmatorul pas ii va permite brand-ului Versace sa isi atinga potentialul maxim.” – a mai adaugat Donatella Versace

Versace este un brand foarte cunoscut in lumea intreaga, insa s-a chinuit foarte mult in ultimii ani sa ridice afacerea la un nivel mult mai inalt.

“Versace, care este cunoscut peste tot, este ca un urias adormit. Daca in orice forma, cineva reuseste sa trezeasca acest urias… Doamne! Va avea toata puterea!” – a declarat fostul director executiv al brand-ului Gian Giacomo Ferraris, in 2015

Vanzarea lui Versace marcheaza un punct important in istoria brand-ului. Infiintata in 1978, casa de moda a fost detinuta aproape in totalitate de membrii familiei Versace.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *