Connect with us

News

Ayan, destept ca tata, frumos ca mama!

Mihaela Radulescu se mandreste ca fiul ei, Ayan, a reusit sa ia premiu la scoala din Monaco, in conditiile in care traieste in acea tara de numai doi ani timp in care a trebuit sa se acomodeze si cu limba si cu noul stil de viata.

Publicat

pe

Unul din principalele motive pentru care Mihaela Radulescu a ales sa se mute la Monaco a fost sa ii ofere fiului ei, Ayan, un mediu echilibrat in care sa se dezvolte.

L-a inscris la o gradinita si la o scoala unde a invatat si a comunicat cu alti copii de alta nationalitate.

Primul an de scoala s-a incheiat iar baiatul s-a numarat printre premiantii clasei, motiv de reala mandrie pentru Mihaela, care isi descrie copilul ca fiind „destept ca taica-su, frumos ca maica-sa”.

„Am copil premiant! Azi a terminat scoala si a luat premiu – aici n-au locurile 2 si 3, au doar premiantii care au mediile cele mai mari din clasa – din 18 copii, 5 au luat acest premiu !

Si e singurul care nu s-a nascut vorbind nici engleza, nici franceza (si numai in limbile astea invata toate materiile!). Destept ca taica-su, frumos ca maica-sa, nu?”, a scris Mihaela Radulescu pe Facebook.

Mihaela Radulescu a aplicat un program special de educare a fiului sau, acasa, atunci cand stau impreuna.

„I-am propus fiului meu sa ne facem un program de sapte zile si in fiecare zi sa renuntam la ceva ce ni se pare extrem de important in viata noastra. (…) Luni a fost ziua in care am decis ca nu vom folosi niciun fel de aparatura electronica – televizorul, iPad-ul, laptopul, telefonul, Nintendo si chiar nimic din ce functioneaza cu baterii. (…)

Marti a fost ziua de renuntare la orice are zahar. O zi grea pentru fiul meu. (…) Miercuri ne-am distrat renuntand la… cuvinte vorbite. Toata dupa-masa am vorbit prin semne sau ne-am scris. Joi am renuntat la… o mana. Ne-am legat reciproc mana dreapta la spate si am realizat ca e foarte greu sa ne descurcam in multe situatii. (…)

Vineri am tras la sorti care dintre noi isi va petrece dupa-masa legat la ochi. Pentru ca el a fost alesul, am decis sa impartim ziua in doua parti si fiecare dintre noi sa traiasca experienta de a face totul fara vedere. (…)

Sambata trebuie sa traim facand tot ce voia celalalt, deci nimic din ce aveai cu adevarat de gand sa faci (…). In fine, duminica am ales sa renuntam la toate regulile si sa facem tot ce n-avem voie. Limitele erau, desigur, cele de siguranta. Poate ca jocul acesta, descris atat de sumar, nu va pune pe gand atat de profund cum ni s-a intamplat noua jucandu-l pana la capat.

Dar in sufletul meu de mama stiu sigur ca in fiecare zi fiul meu a invatat o lectie vitala despre cat de norocosi suntem sa putem vorbi, sa putem vedea, sa putem folosi doua maini, sa avem toate obiectele acelea pe care ni le-am dorit si, peste toate, despre cat de important e sa traiesti respectand niste reguli, atat individual, cat si in doi”, a declarat Mihaela Radulescu la vremea respectiva.