Connect with us

News

Mihaela Radulescu si Mircea Cartarescu isi lanseaza carti pe iPad la Bookfest

Mihaela Radulescu si Mircea Cartarescu sunt doua dintre cele mai asteptate vedete la targul de carte Bookfest. Cei doi isi vor lansa doua noi volume si, in premiera, acestea vor avea si varianta electronica pentru iPad.

Publicat

pe

Mihaela Radulescu si Mircea Cartarescu tin pasul cu tehnologia. Cei doi sunt constienti ca in ziua de azi publicul citeste atat carti clasice cat si variantele lor digitale, pe tablete. Astfel, ei isi vor lansa la targul de carte care a debutat azi si se va incheia in weekend, cate un nou volum care are si varianta pentru iPad.

Traiul la Monaco i-a rezervat Mihaelei Radulescu timp berechet pentru a scrie o noua carte. Vedeta de televiziune a mai scos pana acum doua volume, “Despre lucrurile simple” si “Nisteraspunsuri”, care s-au bucurat de vanzari foarte bune pe piata de carte din Romania.

Acum, Mihaela se pregateste pentru lansarea volumului “Intreaba-ma orice”, care va avea doua componente principale.

Mai intai, cartea clasica, completa, si apoi o aplicatie de iPhone si iPad care contine doar intrebarile din carte, fara raspunsurile ei, urmand ca acestea sa fie folosite de publicul comparator, prin raspunsuri personale sau promovate pe Facebook.

Este deja o moda ca pe acest canal de comunicare oamenii sa isi adreseze unii altora intrebari. Cartea va fi astfel o sursa de inspiratie marca Radulescu.

Cartea “Intreaba-ma orice” va fi lansata mai intai in emisiunea iubitului ei, Dani Otil, “Neata cu Razvan si Dani”, vineri, pentru ca apoi, sambata, sa fie prezenta la Targul de Carte unde va avea loc un eveniment de lansare cu public.

Mircea Cartarescu va lansa “Enciclopedia zmeilor” pe iPad. Scriitorul se declara fan al gadgetului de la Apple pe care il ridica in slavi.

„Citesc cu mare greutate pe computer, stând pe scaun, eu am citit totdeauna in pat. Mie imi place pagina prafuita, care ma face sa stranut, micile insecte care se hranesc, acolo, cu clei tipografic, imi place sa indoi coltul, sa pun cartea deschisa cu fata-n jos pe pat, când o las din mâna…

Imi place sa scotocesc prin cartile mele in biblioteca, sa le pun pe colectii sau pe marime, sa le aliniez, sa le lipesc cu scotch cotoarele rupte…”, declara el.