Connect with us

Stiri externe

Minorii vor folosi Instagram și TikTok doar cu consimțământul părinților?

Un stat din America a adoptat săptămâna aceasta o lege nouă conform căreia minorii vor putea folosi rețele de socializare precum Instagram și TikTok doar cu consimțământul părinților. Legislația va intra în vigoare în anul 2024. Iată detaliile!

Publicat

pe

Minorii vor folosi Instagram și TikTok doar cu consimțământul părinților?

O nouă lege a fost adoptată săptămâna aceasta în statul Utah din America. Conform noii legislații, care va intra în vigoare în martie 2024, copiii și tinerii sub 18 ani vor avea nevoie de consimțământul părinților pentru a folosi Instagram și TikTok.

Această lege vine în contextul în care din ce în ce mai mulți tineri au dezvoltat dependețe de rețelele de socializare. De asemenea, în mediul online, tinerii sunt expuși foarte ușor la hărțuire și bully-ing, iar datele lor personale pot fi cu ușurință colectate.

Guvernatorul Spencer Cox spune că acest demers are în vedere limitarea afectării sănătății mintale a tinerilor de către platformele ce dețin aceste rețele de socializare. El este cel care a promulgat noua lege.

În Utah nu doar că minorii vor avea nevoie de acordul părinților pentru a accesa aceste platforme, dar va exista și o oră limită până la care ei vor putea intra pe TikTok sau Instagram. Astfel, ei nu vor putea sta pe social media pe timpul nopții. Bineînțeles, legea vine și cu pedepse pentru cei care nu o vor respecta, și anume amenzi usturătoare.

În Statul California există deja legi asemănătoare, iar alte state printre care Connecticut și Ohio au în vedere adoptarea unei legislații în acest sens. Rămâne de văzut dacă acest trend va lua amploare și în alte țări din lume.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *