Connect with us

Stiri externe

A murit Peter Lindbergh, unul dintre cei mai faimosi fotografi de moda ai lumii!

Peter Lindbergh, unul dintre cei mai iscusiti si mai faimosi fotografi de moda ai lumii, a murit marti la varsta de 74 de ani. O multime de vedete si supermodele si-au exprimat regretele pe retelele de socializare.

Publicat

pe

A murit Peter Lindbergh, unul dintre cei mai faimosi fotografi de moda ai lumii!

“Cu mare durere in suflet anuntam trecerea in nefiinta a lui Peter Lindbergh la varsta de 74 de ani, pe 3 septembrie 2019. In urma lui au ramas sotia sa, Petra, prima sa sotie, Astrid, cei 4 fii, Benjamin, Jeremy, Simon si Joseph, dar si 7 nepoti. A lasat un mare gol in inimile noastre”, este mesajul prin care familia anunta moartea celebrului fotograf de moda.

Recunoscut drept unul dintre cei mai influenti fotografi ai generatiei sale, Lindbergh a lucrat de-a lungul anilor cu cei mai cunoscuti designeri si cele mai prestigioase publicatii de moda. Fotografiile sale au avut un impact semnificativ asupra industriei fashion, dar si a culturii pop.

Peter Lindbergh s-a nascut in 1944 intr-o familie de nemti stabiliti in Polonia. A studiat la Academia de Arte din Berlin si s-a mutat la Paris in 1978 pentru a-si costrui o cariera. In anii 1990, fotografiile sale cu Naomi Campbell, Cindy Crawford sau Linda Evangelista au pus umarul la lansarea erei supermodelelor.

Advertisement

Fotografiile realizate de el au aparut in publicatii precum Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazaar sau The Ney Yorker.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Heartbroken. 💔 R.I.P. my Peet. 🕊@therealpeterlindbergh 🙏🏻

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista) on

Peter Lindbergh era cunoscut pentru ca surprindea intr-un mod unic frumusetea naturala a modelelor sale. Ura sa isi retuseze fotografiile si ura machiajul.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

I still can’t believe this. We lost a legend today man! #ripPeterLindbergh

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Lindbergh a realizat de 3 ori sedinta foto pentru calendarul Pirelli (1996, 2002 si 2017). Intotdeauna avrut ca, intr-o lume in care femeile sunt reprezentate in media ca ambasadoare ale perfectiunii si tineretii, sa reaminteasca tuturor ca frumusetea inseamna diversitate, sensibilitate, unicitate.

Advertisement

Meghan Markle, editor pentru Vogue UK!

In urma cu doar 3 luni, Peter Lindbergh a fotografiat coperta editiei din Septembrie 2019 a revistei Vogue Marea Britanie, editie realizata de Meghan Markle, Ducesa de Sussex.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *