Connect with us

Stiri externe

Noua colectie Gucci. Unde sunt modelele de altadata?

Recent a fost prezentata noua colectie Gucci pentru toamna/iarna 2020. Uitandu-te atat la modelele de pe podium, cat si la piesele vestimentare si mixul lor, te intrebi parca retoric: unde sunt modelele de alta data?

Publicat

pe

Noua colectie Gucci. Unde sunt modelele de altadata?

Noua colectie Gucci, cea pentru toamna/iarna 2020, a fost lansata recent. Responsabil pentru intregul concept este Alessandro Michele, directorul creativ al celebrului brand.

Ca mai toate fashion brand-urile in ultimii ani, Gucci a mizat pe modele de tip androgin si total atipice ca aspect. Cel mai probabil, aceasta decizie are la baza dorinta caselor de moda ca tinerii generatiei Z sa se regaseasca in aceste modele.

Privindu-le, parca te navalesc sentimente de nostalgie si inevitabila intrebare: unde sunt modelele de alta data? Ne aducem cu totii aminte de epoca de aur in care supermodele precum Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista ori Naomi Campbell ne ravaseau cu frumusetea lor.

Totodata, piesele vestimentare par a nu avea nimic feminin, nimic diafan, nimic care sa te faca sa visezi, nimic la care sa aspiri. Iar daca tot vorbeam despre feminin, pe alocuri sunt mai feminine outfit-urile pentru barbati decat cele destinate femeilor.

Mixul pieselor, in cele mai multe dintre cazuri, este unul total de neinteles pentru un om obisnuit. Omul care credea ca moda are rolul de a imbraca frumos o silueta, de a o pune in valoare. Nicidecum de a o imbraca pur si simplu, acoperindu-i forma.

Rochita Printesei Charlotte a fost recreata de Gucci pentru adulti