Connect with us

Stiri externe

Novak Djokovic a devenit „simbolul lumii libere” după ce a fost refuzat să intre în Australia

Celebrul tenismen Novak Djokovic, numărul 1 ATP, a devenit „simbolul lumii libere” după ce a fost refuzat să intre în Australia pentru a participa la turneul de tenis Australian Open. Iată ce spune tatăl acestuia!

Publicat

pe

Novak Djokovic a devenit „simbolul lumii libere” după ce a fost refuzat să intre în Australia

Săptămâna aceasta, Novak Djokovic a plecat spre Australia, acolo unde urma să participe la Australian Open. Însă surpriză, autoritățile australiene l-au blocat pe aeroport și nu i-au permis intrarea în țară. Motivul? Sportivul, numărul 1 în tenisul mondial masculin, nu este vaccinat anti-COVID-19. Se pare că ar avea o scutire care nu a fost însă recunoscută de autorități.

În prezent, Novak Djokovic se află în carantină la Melbourne. Asta după ce a fost ținut în aeroport mai bine de 9 ore pentru interogări. Luni va fi dată decizia finală. Va putea sau nu tenismenul să participe la Australian Open?

Tatăl lui Nocak Djokovic, Sdrjan, a vorbit public despre situația fiului său.

Consideră purtarea autorităților australiene drept o totală lipsă de respect. Mai mult, spune despre Novak că a devenit „simbolul lumii libere”.

„Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere. Al naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate. Îl putem întemniţa în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi”, spune tatăl tenismenului.

Advertisement

Întreaga familie a lui Novak Djokovic este anti-vaccin. Rivalul acestuia, Rafael Nadal, și-a exprimat la rândul său părerea despre situația în care se află Novak.

„Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere. Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe. Sigur, nu-mi place situația asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, știa condițiile de multe luni. A luat altă decizie”, este de părere Rafael Nadal.

„Trebuie să fii dublu vaccinat pentru a vizita Australia. Aceasta este regula universală, nu doar pentru jucătorii de tenis. Nu am un mesaj pentru Novak. Am un mesaj pentru oricine doreşte să viziteze Australia. Trebuie să fie dublu vaccinat”, a declarat și ministrul australian pentru Imigrare, Alex Hawke.

El este noul sex-simbol al tenisului mondial

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *