Connect with us

ADPM Health

Nutriţionistul Mihaela Bilic, împotriva dietelor cu frunze! ”Tot ce e gras e sănătos”!

Mihaela Bilic, medic nutriționist, cunoscută pentru declarațiile controversate făcute de-a lungul timpului, explică pe rețelele de socializare ce înseamnă să mănânci sănătos. Ea spune că este împotriva dietelor cu frunze și că „tot ce e gras e sănătos”. Iată explicația nutriționistului.

Publicat

pe

Nutriţionistul Mihaela Bilic, împotriva dietelor cu frunze! ”Tot ce e gras e sănătos”!

Nutriționistul Mihaela Bilic reușește să facă adesea declarații care stârnesc controverse în mediul online. Recent, ea a făcut o postare pe rețelele de socializare prin care explică ce înseamnă să mănânci sănătos. Mai exact, nutriționistul spune că trebuie să ne ascultăm corpul și să respectăm nevoile pe care acesta le are.

„Să mănânci sănătos înseamnă în primul rând sa mănânci în funcție de senzațiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă să mănânci intuitiv (în funcție de apetit, pofte) și nu în ultimul rând sa nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).

Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă și frunze!”, spune nutriționistul.

Ce înseamnă să ne ascultăm corpul atunci când vine vorba despre a mânca sănătos?

„Mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simțuri cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile și informațiile raționale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri și idei care sunt ușor de manipulat și de influențat, corpul în schimb nu poate fi păcălit. Și dacă ceva ne place cu adevărat, înseamnă ca e sănătos și ne face bine”, mai adaugă Mihaela Bilic.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Nutriționistul spune că nu există o regulă general valabilă atunci când este vorba despre numărul de mese recomandate într-o zi. Fiecare om trebuie să decidă ce ritm i se potrivește și să își găsească propriul echilibru alimentar.

„Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai <bogați>, alții mai <săraci>… Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme în plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!”, încheie ea.