Connect with us

Stiri Interne

O medalie de aur și una de bronz pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret U23 din Cehia

Canotorii români au obținut două medalii la Campionatul Mondial de Tineret U23, desfășurat în perioada 7-11 iulie 2021 la Racice (Republica Cehă).

Publicat

pe

Echipajul feminin de patru plus unu rame (BW4+), compus din Surupaceanu Adriana, Morosan Ioana-Madalina, Constantin Lorena, Timoc Iuliana și Petreanu-Victoria Stefania, a câștigat medalia de aur, impunându-se în fața echipajelor din Germania și Italia.

Echipajul de patru rame feminin (BW4-), format din Turcanu Alice-Elena, Baletchi Alina-Maria, Popa Andreea, Juncanariu Dumitrita, a câștigat medalia de bronz, urcând pe podium alături de echipele din Marea Britanie și Statele Unite ale Amercii.

În finalele ce s-au desfășurat sâmbătă și duminică, alți sportivi au reușit clasări pe locurile 4, 5 și 6. Echipajul de dublu vâsle feminin (BW2x), compus din Ungureanu Alexandra și Druga Cristina a terminat cursa pe locul 4, în vreme ce la dublu rame masculin (BM2-), Mandrila Andrei și Danciu Alexandru-Laurențiu au ocupat locul 5.

Locul 6 pentru echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), format din Cires Patricia, Ciotau Emanuela-Ioana, Morosanu Andrada-Maria și Huc Georgiana-Simona, dar și pentru echipajul de 8+1 feminin (BW8+), compus din Acsinte Ioana-Irina, Rosu Larisa-Elena, Vilceanu Estera-Costina-Beatrice, Bogdan Larisa-Andreea, Bucu Amalia, Podaru Cosmina-Maria, Lungu Manuela-Gabriela, Dinulescu Raluca-Georgiana și Petreanu Victoria-Stefania.

Federația Română de Canotaj are cea mai numeroasă delegație la Tokyo 2020: 9 echipaje și 36 de sportivi, o performanță unică în istoria participării olimpice a canotajului românesc după introducerea Regatelor de Calificare, în 1996.

Advertisement

Canotorii români au obținut 10 medalii la Campionatele Europene de Tineret, dintre care 5 de aur. Locul 1 la națiuni în probele olimpice!