Connect with us

Recomandarea ADPM

O noua moda in America: tablourile pictate de o romanca!

Ada Cartianu este un nume din ce in ce mai prezent pe buzele iubitorilor de arta din America, si nu numai. Tablourile romancei sunt expuse si cumparate inclusiv de celebritati de peste Ocean. Iata despre cine este vorba.

Publicat

pe

ada-cartianu-2

Ada Cartianu este o pictorita in varsta de 35 de ani, de origine din Romania, care a devenit din ce in ce mai cunoscuta in America prin prisma tablourilor pictate si apreciate inclusiv de celebritarile de peste ocean.

ada-cartianu-1

La vernisajele sale participa colectionari, actori de teatru si chiar reprezentanti ai unor vedete de peste ocean, trimisi sa achizitioneze operele sale.

ada-cartianu-pictorita-america-1

„In majoritate, colectionarii picturilor mele sunt atrasi de filozofia tabloului in sine si de partea decorativa. Am fost denumita „The little Kadinskya” ori „The little Joan Miro”, ma bucur ca n-au gasit nimic din Picasso in mine ca deveam un cliché evident.

ada-cartianu-pictorita-america

Multe din personalitatiile de aici sunt total anonime in Romania, dar majoritatea persoanelor care vin la vernisajele mele sunt actori la teatre renumite in Chicago (de exemplu: „Steppenwolf Theater”, „Goodman Theatre”), fosti jucatori la Chicago Bulls (ex: B.J Armstrong), politicieni ( ex: Jesse White – „Secretarul de Stat”, Pat Quinn – „Guvernatorul de Illinois”, Tim Egan), alti artisti, scriitori, designeri”, a declarat Ada Cartianu pentru Libertatea.

ada-cartianu-tablou

ada-cartianu-tablou-1

ada-cartianu-tablou-2

Printre clientii romancei se numara si nume cunoscute precum B.J Armstrong, Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoc, Jessy White, Pat Quinn, Derrick Rose, Vince Vaughn Christine Hefner (fiica lui Hugh Hefner), Mike Ditka (fostul antrenor de fotbal-american pentru Chicago Bears).