Connect with us

News

Oana Sarbu se implica in educarea copiilor nevoiasi

Oana Sarbu s-a alaturat Primariei Capitalei in sustinerea proiectului ANTANTE prin care vor fi infiintate 13 centre de educatie precoce pentru aproximativ 800 de copii cu varste cuprinse intre 0-4 ani. Acestia vor beneficia in premiera, pe langa ingrijire si asistenta medicala, de un nou program de educatie precoce.

Publicat

pe

“Sunt mamica unui baietel de 2 ani si stiu cat de importanta este educatia precoce in viata unui copil. Bebelusii din crese au nevoie de mai mult decat de asistenta sociala si medicala, pentru ca buna parte din personalitatea unui om se formeaza la varste foarte fragede. La fel de important mi se pare ca tinerele mamici se vor putea intoarce mai repede la serviciu stiind ca bebelusii lor sunt pe maini pricepute. Sunt onorata sa sprijin Primaria Capitalei in acest program frumos” spune Oana Sarbu, care a participat alaturi de Primarul General Sorin Oprescu la lasarea conceptului ANTANTE.

Aparitia noului concept de centre de educatie precoce ANTANTE a fost posibila prin accesarea programului “Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine” de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Proiectul presupune crearea a aproximativ 800 de locuri pentru copii cu varste intre 0 si 4 ani in noile crese, a 173 de noi locuri de munca, dar si specializarea in domeniul educatiei si dezvoltarii timpurii a copilului a 205 persoane care lucreaza in mod nemijlocit cu copiii in cresele publice existente. Locatiile noilor institutii vor fi puse la dispozitie de catre Primaria Generala a Capitalei, iar utilarea creselor si instruirea personalului vor fi finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Proiectul ”Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine” a demarat oficial la 1 martie 2010. Acesta va fi derulat pe o perioada de trei ani de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), in calitate de beneficiar, avand drept parteneri Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS),  Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si compania de consultanta Bernard Brunhes International (BBI).

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *