Connect with us

Stiri externe

Omul care a păşit pe Lună s-a însurat cu o româncă. Cine este Anca Faur!

Buzz Aldrin, omul care a pășit pe Lună după Neil Armstrong, s-a căsătorit cu o româncă. Nunta a avut loc exact în ziua în care fostul astronaut a împlinit 93 de ani. Iată cine este Anca Faur, femeia cu 30 de ani mai tânără care i-a devenit soție.

Publicat

pe

Omul care a păşit pe Lună s-a însurat cu o româncă. Cine este Anca Faur!

Edwin Eugene Aldrin, cunoscut drept Buzz Aldrin, este al doilea om, după Neil Armstrong, care a pășit pe Lună. Fostul astronaut a împlinit 93 de ani pe data de 20 ianuarie. Exact de ziua lui de naștere, Aldrin s-a căsătorit cu o femeie cu 30 de ani mai tânără. Soția lui se numește Anca Faur și este româncă originară din Deva.

Chiar fericitul mire a fost cel care a împărtășit pe rețelele de socializare vestea căsătoriei.

„La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția „Legendele vii ale aviației”, sunt încântat să anunţ că eu şi dragostea mea de multă vreme, Anca Faur, ne-am căsătorit. Am fost uniţi în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmați ca niște adolescenți”, a scris el pe social media.

Buzz Aldrin a călătorit în spațiu de trei ori de-a lungul carierei sale de astronaut. În anul 1969, el a fost comandantul modulului lunar Eagle al navei Apollo 11. Atunci, a pășit pe Lună, fiind al doilea om după Neil Armstrong care a reușit această performanță. Aldrin nu a avut o viață ușoară. Timp de mai mulți ani, el s-a luptat cu dependența de alcool și depresia, probleme pe care a reușit să le învingă în cele din urmă.

Edwin Eugene Aldrin mai are la activ încă trei mariaje. Între 1954 și 1974, a fost căsătorit cu Joan Ann Archer. În 1975, s-a căsătorit cu Beverly Van Zile, însă mariajul lor a durat doar trei ani. Între 1988 și 2012, Lois Driggs Cannon i-a fost soție fostului astronaut. Acesta are trei copii din primul său mariaj.

Advertisement

Cu Anca Faur, Buzz Aldrin se iubește deja de mai mulți ani. Aceasta s-a năcut la Deva, însă a plecat în Statele Unite acum mai bine de 30 de ani. Este doctor în inginerie chimică, titlu obținut după absolvirea Universității din Pittsburgh. În prezent, Anca locuiește la Los Angeles și lucrează în cadrul companiei Buzz Aldrin Ventures. Grație acestui loc de muncă l-a cunoscut pe actualul ei soț.

Și Anca Faur a mai fost căsătorită, însă o singură dată. Fostul ei soț este Eliodor Ghenciu, chimist cu mai multe brevete de invenţie.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *