Connect with us

ADPM Cool

Oraș construit din castele ca la Disneyland. Unde se află?

Un întreg oraș construit din castele ca la Disneyland. Suna ușor utopic, nu-i așa? Cu toate astea, există în realitate. În Turcia. Nu este însă chiar un colț de basm pe pământ, așa cum poate că v-ați aștepta. Ceea ce trebuia să fie o dezvoltare urbană luxoasă pentru bogați a devenit un oraș fantomă doar pe jumătate terminat. Iată în continuare detaliile.

Publicat

pe

Oraș construit din castele ca la Disneyland. Unde se află?

Pe parcursul ultimelor secole, puterea și influența monarhiilor europene asupra politicii țărilor a scăzut coniderabil, dar castelele lor impunătoare au rezistat în timp. Acest tip de clădiri au ceva aparte, o extravaganță atemporală, un farmec ce nu piere niciodată.

Poate că asta i-a determinat pe frații Yerdelen, antreprenori turci din domeniul imobiliar, să construiască un oraș întreg din castele ca la Disneyland. Orașul din Turcia a fost numit Burj Al Babas.

Au construit acest oraș compus din peste 700 de castele, convinși fiind că se va bucura de succes în rândul străinilor cu dare de mână. Oameni care cu siguranță nu s-ar uita la bani atunci când vine vorba de a achiziționa o proprietate inedită poziționată într-o zonă cu ape termale tămăduitoare. Toate castelele dispun de încălzire în pardoseală și jacuzzi la fiecare dintre etaje.

Din nefericire însă, proiectul nu a putut fi finalizat. Motivul? Economia Turciei s-a prăbușit grav în ultimii ani. La fel ca multe alte firme, și acești dezvoltatori imobiliari au fost nevoiți să declare faliment.

Investitorii și cumpărătorii și-au retras rapid banii din proiectul în valoare de 200 de milioane de dolari. Astfel că Burj Al Babas a ajuns să arate precum un oraș fantomă doar pe jumătate terminat.

20 de fotografii de colectie ale vedetelor la Disneyland!

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *