Connect with us

ADPM Cool

Orașul cu cel mai bun stil de viață din lume

Dacă ai putea trăi oriunde în această lume, unde ai alege să îți construiești o nouă viață? Conform specialiștilor, Auckland din Noua Zeelandă este orașul care oferă locuitorilor săi cel mai bun stil de viață de pe mapamond.

Publicat

pe

Orașul cu cel mai bun stil de viață din lume

Un studiu publicat recent în The Economist arată că Auckland (Noua Zeelandă) e orașul cu cel mai bun stil de viață din lume. Locul de pe planetă unde e cel mai bine să locuiești.

De ce? Mai întâi, nivelul de corupție este extrem de scăzut. E o democrație funcțională ținută în frâu de un prim-ministru popular? Jacinda Ardern. Drumurile, apa, electricitatea, transportul public, toate sunt perfect puse la punct.

Apare apoi clima temperată. Orașul este înconjurat de dealuri vulcanice și are două porturi. Aceste lucruri contribuie la temperatura mereu plăcută. Între 15 și 23 de grade pe tot parcursul anului.

Parcurile și spațiile verzi contribuie și ele la un stil de viață așa cum sigur cu toții ne-am dori. De asemenea, cultura joacă un rol important, iar oamenii din Auckland sunt binecuvântați și din acest punct de vedere.

Inevitabil, vorbim și despre pandemie. Auckland a fost orașul care se pare că a gestionat cel mai bine pandemia. Pe când multe orașe europene au intrat de mai multe ori în lockdown, locuitorii din Auckland și-au reluat rapid viețile așa cum erau ele înainte de debutul pandemiei.

Se pare că 6 dintre cele 10 orașe cu cel mai bun stil de viață din lume se află în Noua Zeelandă sau Australia.

ADPM Cool! Cele mai bune desene 3D, aproape ireale, din orasele lumii!