Connect with us

ADPM Business

Pandemia a creat primii centimiliardari ai lumii. Cine sunt marii bogați!

Din 2020 și până astăzi, mai exact de la începutul pandemiei, averile unora dintre cei mai bogați oameni din lume au crescut considerabil. Așa au apărut primii centimiliardari ai lumii. Cine sunt marii bogați!

Publicat

pe

Pandemia a creat primii centimiliardari ai lumii. Cine sunt marii bogați!

Ce înseamnă centimiliardari?

Acei oameni care au o avere estimată la 100 de miliarde de dolari/euro sau mai mult. Următorul pas? Apariția trilionarilor! Până atunci însă, iată în continuare cine sunt marii bogați ai lumii. Cei care formează clubul centimiliardarilor.

Elon Musk – 273 de miliarde de dolari

Elon Musk s-a născut în Africa de Sud. A studiat fizica și chimia. Prima oară, Musk a lansat Zip2, unul dintre cele mai vechi servicii de navigație online. El a reinvestit o parte din încasările din acest startup pentru a crea X.com, sistemul de plată online care a fost vândut către eBay Inc. (EBAY) și a devenit în cele din urmă PayPal Holdings Inc. (PYPL).

În 2004, Musk a devenit finanțator major al Tesla Motors (acum Tesla). Ceea ce a condus la poziția sa actuală de CEO al companiei de vehicule electrice. Pe lângă linia sa de automobile electrice, Tesla produce și dispozitive de stocare a energiei, accesorii pentru automobile, și, prin achiziția SolarCity în 2016, sisteme de energie solară.

Elon Musk este CEO și inginer șef al Space Exploration Technologies (SpaceX), dezvoltator de rachete spațiale.

În 2020, acțiunile Tesla au crescut cu 740%.

Jeff Bezos – 188 de miliarde de dolari

În 1994, Jeff Bezos a fondat Amazon.com într-un garaj din Seattle. S-a întâmplat la scurt timp după ce a demisionat din gigantul fondurilor speculative D.E. Shaw. Inițial, Bezos îi propusese fostului său șef, David E. Shaw, ideea unei librării online. Acesta nu a fost însă interesat.

Deși Amazon.com a început inițial să vândă cărți, a devenit în timp cel mai mare retailer din lume. Modelul Amazon de diversificare constantă este evident în unele dintre expansiunile sale neașteptate. Vorbim aici despre achiziționarea Whole Foods în 2017 și intrarea în domeniul farmaceutic în același an.

În 2020, prețul acțiunilor Amazon a crescut cu 76% din cauza cererii crescute de cumpărături online pe fondul pandemiei de COVID-19. Pe 5 iulie 2021, Bezos a demisionat din funcția de CEO, devenind președinte executiv al Amazon.

Bernard Arnault – 148 de miliarde de dolari

Președintele și CEO-ul LVMH, cea mai mare companie de produse de lux din lume. LVMH deține mărci precum Louis Vuitton, Hennessey, Marc Jacobs și Sephora.

Inginer de formare, Arnault a lucrat în tinerețe pentru firma de construcții a tatălui său, Ferret-Savinel. A și preluat de altfel conducerea companiei în 1971. Companie pe care, în 1979, a transformat-o în companie imobiliară. 6 ani mai târziu, în 1984, a chiziționat și reorganizat producătorul de bunuri de lux Financière Agache.

A fost invitat să investească în LVMH în 1987 și a devenit acționar majoritar. Doi ani mai târziu, a fost numit președinte al consiliului de administrație și CEO al companiei.

Bill Gates – 133 de miliarde de dolari

Era student la Universitatea Harvard în 1975. Atunci când, alături de prietenul său din copilărie, Paul Allen, a dezvoltat un software. Proiectul s-a bucurat de succes. Bill Gates a renunțat la Harvard și a fondat Microsoft alături de același Paul Allen.

Cea mai mare companie de software din lume, Microsoft produce, de asemenea, computere. Publică cărți prin Microsoft Press, oferă servicii de e-mail prin serverul său Exchange și vinde sisteme de jocuri video și dispozitive asociate.

Bill Gates are o mare parte din valoarea sa netă în Cascade Investment LLC. Cascade este un vehicul de investiții privat care deține o varietate de acțiuni, inclusiv Canadian National Railway (CNR), Deere (DE) și Republic Services (RSG), precum și investiții private în imobiliare și energie.

În 2000, cele două organizații filantropice ale lui Gates – Fundația William H. Gates și Fundația Gates Learning – au fuzionat pentru a crea Fundația Bill & Melinda Gates, încă coprezidată de Gates și fosta sa soție, Melinda French Gates. Începând cu 2021, fundația a cheltuit mai mult de 1,9 miliarde de dolari pentru a combate pandemia de COVID-19.

Warren Buffett – 127 de miliarde de dolari

Cel mai faimos investitor al lumii a depus prima declarație fiscală în 1944, la vârsta de 14 ani. A cumpărat pentru prima dată acțiuni la o companie de textile numită Berkshire Hathaway în 1962. A fost acționar majoritar timp de 3 ani. A extins apoi compania în domeniile de asigurări și investiții. Acum, Berkshire Hathaway este o companie cu capitalizare de piață de 705 miliarde de dolari. O singură acțiune (acțiuni de clasă A) era estimată la peste 527.760 de dolari pe 1 aprilie 2022.

Buffett este un investitor de tip buy-and-hold care și-a construit averea prin achiziționarea de companii subevaluate.

Buffett, în vârstă de 91 de ani, este în continuare CEO, dar în 2021 a dat de înțeles cine ar putea fi succesorul său – Gregory Abel. Abel este șeful operațiunilor non-asigurări ale Berkshire.

Cei mai bogați oameni din lume în 2022. Mark Zuckerberg a ieșit din top!