Connect with us

Stiri Interne

Rautate sau adevar? Piesa „Miracle” (Paula Seling si Ovi), acuzata de plagiat!

Una din piesele cu cele mai mari sanse de izbanda pentru Romania la Eurovision, „Miracle”, apartinand lui Ovi si Paulei Seling, seamana izbitor cu hitul lui Demi Lovato, „Neon lights”. Cel putin asa sustine unu din cei care au concurat la preselectiile de saptamana trecuta.

Publicat

pe

anthony-iguacu-paula-seling-ovi

Niciun an fara scandal la Eurovision! Inclusiv de posibil plagiat. De aceasta data tinta este piesa „Miracle” a lui Ovi si a Paulei Seling, despre care au aparut voci ca ar semana foarte mult cu hitul lui Demi Lovato, „Neon lights”.

Cel care arunca aceste acuzatii este Anthony Icuagu, fostul concurent de la „Vocea Romaniei”, cel care a participat la preselectiile Eurovision de saptamana trecuta.

„E cea mai slaba selectie nationala pe care am vazut-o vreodata in Romania. (…) Mie nu imi place sa fiu bagat in scandaluri si de-asta am hotarasc sa vorbesc despre asta o singura data si sa ies din acest circ numit Eurovision. Nu avem ce vota anul asta la Eurovision. Cea mai buna piesa din concurs este clar cea a Paulei Seling si a lui Ovi, desi seamana extrem de mult cu Demi Lovato – Neon Lights”, a declarat el, conform Cancan.ro.

Asemanarea dintre cele doua piese a fost analizata de doi compozitori cunoscuti, acestia sustinand insa ca nu poate fi vorba de plagiat.


„Tema din orchestratie e la fel, dar nu si linia melodica. Acum, ca s-au inspirat din tema celeilalte piese, poate fi posibil, sau poate fi coincidenta de inspiratie, asa cum a fost la piesa lui Moga (n.r. – piesa „Dracula, my love”, cu care compozitorul Marius Moga a participat in 2006 la finala Eurovision). Atunci a fost un mare scandal si de fapt nu s-a rezolvat nimic. Repet, tema e cam la fel, dar linia lor melodica e diferita. Orchestratia asta se poarta la multe piese de club, la tema din orchestratie ma refer!”, a spus Mihai Onila.

Opinia acestuia a fost sustinuta si de compozitorul Cristian Faur, el spunand ca cele doua piese au in comun doar tonalitatea.

Advertisement

“Cele doua piese au intr-adevar ceva in comun: tonalitatea – La Major. In rest, nici vorba de asemanare. Metrica e diferita, linia melodica la fel, forma si structura piesei e din alt film. Daca cineva ii acuza pe Paula si pe Ovi pentru faptul ca piesele stau pe aceeasi tonalitate, atunci ar trebui sa incep si eu sa cer drepturi morale de autor … doar sunt doi „FA-uri” in portativ”, a marturisit el.

Piesa “Miracle” a beneficiat de implicarea mai multor echipe de specialisti din Europa. A fost compusa de o echipa din Norvegia, a fost produsa in Danemarca si masterizata in Suedia.

paula-seling-ovi-eurovision

Cei doi artisti cred cu tarie in sansele lor de a castiga la Copenhaga chiar si locul 1. „Daca vom reprezenta România, eu si Ovi vrem sa venim acasa cu marele premiu”, a declarat Paula Seling pentru Libertatea.

Paula Seling si Ovi au mai participat la Eurovision pentru Romania, in 2010, piesa lor, ‚Playing with fire”, clasandu-se pe locul 3.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *