Connect with us

Cinenews

Platformele de streaming iau locul cinematografelor?

Începând din primăvara anului trecut, odată cu instituirea carantinei în foarte multe țări, platformele de streaming au început să se bucure de mai multă popularitate ca niciodată. Asta în timp ce cinematografele au fost închise și în unele locuri au rămas așa…

Publicat

pe

Platformele de streaming iau locul cinematografelor?

Primăvara lui 2020 a fost cea în care tuturor ni s-au schimbat radical viețile. Odată cu declararea pandemiei la nivel mondial și instalarea lockdown-ului, oamenii nu s-au mai putut bucura de aceleași lucruri ca înainte. Statul în casă i-a determinat pe foarte mulți oameni să se aboneze la servicii de streaming precum Netflix, HBO Go, Amazon sau Hulu. Asta pentru că au fost nevoiți să își găsească forme de divertisment accesibile din interiorul locuințelor.

Se pare că peste 1.1 miliarde de oameni s-au abonat la serviciile de streaming de la debutul pandemiei. Un număr record!

Cinematografele, în schimb, au avut foarte mult de suferit. Au fost închise în perioada de lockdown și în unele locuri, cum e România spre exemplu, au rămas închise și astăzi. În ultimul an se pare că vânzarea de bilete a generat un venit de 12 miliarde de dolari la nivel global. Din această sumă, 2.2 miliarde de dolari vin exclusiv din Statele Unite.

Conform Motion Pictures Association, industria de teatru și divertisment a încasat în 2020 venituri de 80.8 miliarde de dolari. Cu 18% mai puțin decât în 2019.

Advertisement

În Statele Unite, peste 50% dintre oameni preferă în prezent să urmărească filme și emisiuni pe platforme digitale. 46% aleg în schimb televiziunea clasică.

Câți români sunt abonați la Netflix

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *