Connect with us

Stiri externe

Povestea jachetei iconice Chanel

Inspirata de sacoul masculin, jacheta Chanel a devenit, peste ani, o piesa vestimentara iconica, reprezentativa pentru celebrul fashion brand. Iata aici povestea ei!

Publicat

pe

Povestea jachetei iconice Chanel

In urma cu foarte multi ani, Coco Chanel a revolutionat industria fashion gratie unei jachete inspirate din sacoul masculin. Fabricata din tweed, ea a devenit rapid simbolul modei pentru femeia moderna.

Povestea iconicei jachete s-a nascut din dorinta lui Coco Chanel de a elibera femeia de normele acelor vremuri. Vremuri in care femeile nu aveau voie sa poarte pantaloni, ci corsete chinuitoare care le faceau sa arate bine, dar din care abia puteau respira.

O idee ce pare acum poate banala, dar in urma cu 100 de ani a dat nastere unei revolutii fashion. Ideea care a impins-o pe Coco Chanel sa realizeze primele costume tweed si iconica jacheta Chanel.

Candva in anii 1920, Coco Chanel a inceput sa creeze piese vestimentare pentru femei din tweed. Despre ea se spune ca adesea imprumuta hainele iubitului ei, Ducele de Westminster. Asta deoarece era fascinata de confortul pe care il simtea cand le purta.

Advertisement

Asa i-a venit ideea sa creeze haine pentru femei din tweed. Un material care, la acea vreme, era folosit exclusiv in moda masculina. Curand, jacheta inspirata de sacoul masculin a devenit piesa ei reprezentativa.

In anii care au urmat, Coco Chanel si-a imbunatatit tehnica. A mutat fabricile din Scotia in Franta si a lucrat la realizarea unei combinatii perfecte intre tweed, matase si lana. Dorea sa obtina un material mai usor, mai fin.

Jachetele create de ea erau drepte si structurate, ofereau confort si libertate de miscare.

In 1983, dupa trecerea in nefiinta a lui Coco Chanel, Karl Lagerfeld a fost numit director creativ al casei de moda. El a fost cel care a pus umarul la reinventarea iconicei jachete. El a luat elementele introduse de Coco Chanel si le-a reinterpretat constant de-a lungul anilor. Pastrand astfel vie si „in trend” mostenirea lasata de aceasta.

Advertisement

Intr-o lume a modei in care totul se schimba cu o viteza inimaginabila, jacheta Chanel ramane chiar si astazi o constanta. Un element clasic ce nu se demodeaza.

Cine este actrita de comedie ce a scandalizat prezentarea de moda Chanel! S-a urcat pe podium alaturi de modele!

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *