Connect with us

Stiri externe

Premieră: prima slujbă din Joia Mare la care nu a participat Regele, ci consoarta lui

Pentru prima oară în istoria monarhiei britanice, suveranul nu ia parte la slujba tradițională organizată în Joia Mare dinaintea Paștelui. În contextul stării de sănătate precare a Regelui Charles, Regina consoartă Camilla a participat în locul lui la slujba de la Catedrala Worcester.

Publicat

pe

Premieră: prima slujbă din Joia Mare la care nu a participat Regele, ci consoarta lui

An de an, în Joia Mare dinaintea Paștelui, suveranul britanic oferă pensionarilor monede speciale cunoscute sub numele de bani Maundy. În acest an, regina Camilla a devenit prima consoartă regală care și-a asumat acest rol. Ea i-a ținut locul soțului ei la slujba organizată în Joia Mare.

Reamintim că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer și urmează în prezent un tratament, sub supraveghere medicală.

Regina Camilla a purtat o rochie din șifon cu imprimeu leopard și o haină crem de cașmir semnată Fiona Clare, o pălărie de la Lock and Co și broșe cu flori de aur și safir care au aparținut regretatei Regine Elisabeta.

Slujba a fost organizată la Catedrala Worcester. Camilla a împărțit bani Maundy la 75 de bărbați și 75 de femei, reprezentând vârsta suveranului.

În ciuda faptului că nu a putut participa la slujbă, Regele a transmis un mesaj audio.

„Doamnelor și domnilor, este, pentru mine, o mare tristețe că nu pot fi cu voi toți astăzi. Slujba din Joia Mare are un loc foarte special în inima mea”, a spus Regele. Mesajul a fost filmat la Buckingham Palace, în urmă cu două săptămâni.

Monarhia britanică pare a fi „șubredă” în ultimele săptămâni. Asta în contextul în care atât Regele Charles, cât și Prințesa de Wales, au fost diagnosticați cu cancer. Mai mulți conestatari ai monarhiei au protestat în fața Catedralei Worcester. „Jos Coroana!”, au exclamat ei la sosirea Reginei Camilla.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)