Connect with us

Stiri Interne

Prima zi de școală în pandemie pentru Ela Crăciun. Fiica ei a mers la ore cu kit de siguranță în ghiozdan și a purtat mască bot de cățel

Ela Crăciun a trăit azi, la fel ca toți părinții, emoțiile primei zile de școală în timp de pandemie a fiicei sale. Micuța Alesia a debutat în noul an școlar pregătită cu tot ce este necesar pentru a sta departe de pericolul infectării cu coronavirus.

Publicat

pe

Prima zi de școală în pandemie pentru Ela Crăciun. Fiica ei a mers la ore cu kit de siguranță în ghiozdan și a purtat mască bot de cățel

Fetița a primit din timp instructajul din partea mamei sale. De asemenea, a avut în ghiozdan kitul de siguranță. Opungă sigilabilă care conține masca de rezervă, un pachet de șervețele umede dezinfectante și un recipient de dezinfectant gel. Nerăbdătoare să își întâlnească colegii, Alesia a apelat și la un accesoriu hazliu, care a făcut furori printre cei mici. A purtat o mască de protecție haioasă, cu imprimeu de bot de cățel.

“După o pauză de 6 luni, a început școala! Din păcate, într-un mod total diferiferit de ultimii 8 ani. Fără serbarea de început de an. Fără lacrimile mamei din ochi. Fără flori și fără îmbrățisările colegilor.

Prima zi de școală în pandemie pentru copiii Elei Crăciun

Cu toate acestea, sub masca Alesiei se ascunde un zâmbet și bucuria revenirii la școală.

În sufletele părinților este ceva teamă. Însă copiii au nevoie să meargă la școală și le era dor de colegi, de joacă. De sentimentul că ești înconjurat de prietenii care te înțeleg cel mai bine.

Pentru Alex, prima zi de școală este online. De mâine va fi și el fizic în bănci. Îl așteaptă un an greu. Clasa a VIII a și examenul de final”, declară vedeta.

Ela Crăciun și-a învățat din timp fiica ce anume trebuie să facă la școală pentru a sta departe de pericolul infectării cu coronavirus. Regulile sunt simple și pot fi preluate de orice părinte pentru a-i pregăti pe cei mici.

“Anxietatea copiilor în timpul pandemiei va lovi generații întregi”. Ela Crăciun a primit analiza specialiștilor în primul seminar online „Super Mame cu Super Puteri”.

1. Ne spălăm și dezinfectăm pe mâini când ajungem la școală, după ce ne întoarcem din pauză, după ce am fost la toaletă. Folosim apa și săpunul și apoi dezinfectantul.

2. Purtam masca peste nas și gură. Nu sub nas. Punem mâna pe mască doar când o fixăm și când o dăm jos, în rest încercăm să nu o mai atingem.

3. Masca de bumbac trebuie spălată și călcată în fiecare seară. Ca să fie în siguranță, o puteți pune apoi într-o pungă curată, ca cele pentru sandviș.

4. Punem în ghiozdan alte măști de rezervă, în caz de nevoie.

5. Nu împrumutăm masca de la altcineva.

6. Ne dezinfectam înainte să dăm masca jos.

7. Nu punem masca pe bancă, pe caiete, ci în pungă.

8. Când ajungem la școală și la plecare acasă ștergem banca și scaunul cu șervețele dezinfectante.

9. Nu împrumutăm creioane, carioci, stilouri, pixuri sau penar de la colegi.

10. Nu ne îmbrățișăm cu colegii, ci, mai bine ne atingem coatele ori facem semne de salut sau trimitem inimioare de la distanță – sunt regulile pe care Ela Crăciun a învățat-o pe fiica ei, aceasta repetându-le într-o filmare postată pe pagina de socializare a vedetei.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *