Connect with us

Stiri externe

Prințesele lovite de grave probleme de sănătate. De la cancer la anorexie!

În contextul în care Prințesa Kate Middleton a fost diagnosticată cu cancer, afecțiune pentru care a început deja tratamentul, ne amintim azi și de alte prințese care, de-a lungul timpului, s-au confruntat cu grave probleme de sănătate!

Publicat

pe

Prințesele lovite de grave probleme de sănătate. De la cancer la anorexie!

În lumea basmelor, prințesele sunt descrise drept femei întotdeauna frumoase care trăiesc în puf și nu au deloc griji. În realitate, în schimb, lucrurile stau cu totul diferit. Multe dintre aceste figuri regale se confruntă cu probleme de sănătate grave, de la lupta împotriva cancerului la bătălia cu anorexia. Aceste prințese sunt eroine adevărate, luptând cu mult curaj în fața unor provocări cu adevărat dificile.

Prințesa Kate Middleton

După săptămâni întregi de mister, Kate Middleton dezvăluie motivul retragerii din viața publică: are cancer. Prințesa Țării Galilor, în vârstă de 42 de ani, a anunțat, printr-o înregistrare video, că luptă împotriva bolii și urmează chimioterapie preventivă.

Prințesa Charlene de Monaco

În urmă cu trei ani, Prințesa Charlene de Monaco s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate, motiv pentru care s-a retras din viața publică. A fost vorba despre o depresie severă, aceeași afecțiune de care a suferit și Grace Kelly, regretata mamă a Prințului Albert de Monaco.

În 2021, Charlene a stat 6 luni în Africa de Sud. S-a întors la Monaco apoi, dar a fost nevoită să se retragă din viața publică. Prințul Albert de Monaco a dezvăluit că starea ei de sănătate era atunci precară. Depresia o împiedica nu doar să își îndeplinească îndatoririle publice, dar să și aibă o viață normală.

Prințesa Victoria a Suediei

La vârsta de 20 de ani, Prințesa Victoria a Suediei a suferit de anorexie. Ea a fost atunci internată într-o clinică din Statele Unite, unde a primit tratamentul de care avea nevoie.

„Îmi doream tot timpul mult mai mult decât puteam să fac sau să fiu. Nu este întotdeauna vorba de probleme externe. Poate veni și din interior și se poate întâmpla oricui. Nu numai fetelor tinere, ci și băieților. Am avut nevoie de timp pentru a rezolva lucrurile și pentru a-mi recăpăta echilibrul”, a dezvăluit ea ani mai târziu.

Regina Maxima a Olandei

Regina Maxima a traversat o perioadă de depresie în anul 2018. Momentul care a declanșat boala a fost moartea surorii sale. Inés Zorreguieta a decis ca, la doar 33 de ani, să încheie socotelile cu viața.

„Sora mea dragă și talentată, Inés, a fost bolnavă. Nu-și găsea nicio bucurie și nu putea fi vindecată. Singura noastră mângâiere este că acum și-a găsit, în sfârșit, liniștea”, spunea Regina Maxima.

Prințesa Mette-Marit a Norvegiei

În urmă cu aproximativ șase ani, ea a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică. Din fericire, tratamentul a dat atunci roade, mai ales că boala a fost depistată într-un stadiu incipient.

Regina Letizia a Spaniei

Una dintre cele mai apreciate figuri regale din lume, Regina Letizia s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală. Mai exact, cu o depresie foarte puternică. În anul 2007, sora ei mai mică, Erika Ortiz, s-a sinucis. Evenimentul a marcat-o profund pe Letizia, pe atunci Prințesa Spaniei.

Împărăteasa Masako a Japoniei

Tot de depresie a suferit în 2004 și, pe atunci, Prințesa Masako. Timp de mai bine de zece ani, ea a stat departe de ochii publicului și a urmat un tratament prescris de medici.