Connect with us

Stiri externe

Prințul Harry a ajuns în tribunal în Marea Britanie. Cum s-a descurcat!

În timpul în care Regele Charles se afla în vacanță în România, Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie, unde a avut o înfățișare la tribunal. Iată cum s-a descurcat în postura de martor în procesul pe care chiar el l-a intentat publicației de tip tabloid Daily Mirror.

Publicat

pe

Prințul Harry a ajuns în tribunal în Marea Britanie. Cum s-a descurcat!

Prințul Harry a revenit în Marea Britanie, la doar o lună după încoronarea tatălui său, Regele Charles. Nu a fost vorba de vreo reuniune de familie, ci de o înfățișare la tribunal. În acest timp, Regele Charles se afla în scurta vacanță pe care a petrecut-o în România, pe Valea Zălanului.

Procesul este cel pe care Harry l-a intentat împotriva publicației britanice Daily Mirror. Prințul îl acuză pe editorul acestui tabloid de mai multe ilegalități, printre care și invadarea spațiului privat prin acțiuni de hacking asupra telefonului său personal.

Inițial, era programat ca Harry să se prezinte în fața judecătorului luni, 5 iunie. Înfățișarea a avut loc însă abia ieri, când Ducele de Sussex a apărut în boxa martorilor. Conform presei internaționale, a fost pentru prima oară în ultimii peste o sută de ani când un membru important al familiei regale britanice a depus mărturie în instanță.

Procesul a fost intentat împotriva companiei Mirror Group Newspapers, care deține publicații precum Sunday Mirror, Daily Mirror și Sunday People. Compania a recunoscut că a existat un moment în care a procedat ilegal în încercarea de a afla informații despre viața privată a Prințului și a acceptat dreptul acestuia la despăgubiri. În același timp însă, respinge toate celelalte acuzații aduse de Prinț.

Harry a răspuns la întrebări pe un ton jos, aproape șoptit. La început a părut extrem de emoționat și i s-a cerut la un moment dat să ridice vocea. Ducele de Sussex a vorbit despre faptul că intruziunea și tactica presei i-au provocat o suferință semnificativă și au distrus unele dintre cele mai apropiate relații ale sale.

În luna martie, Harry a mai apărut în fața Înaltei Curți din Londra. Atunci, el s-a alăturat altor vedete, printre care și Elton John, care la rândul lor au intentat procese împotriva tabloidului britanic.