Connect with us

Stiri externe

Prinţul Harry, probleme cu viza de America după ce a spus că a consumat droguri?

Prințul Harry poate întâmpina o serie de probleme cu viza de America. După ce Ducele de Sussex a dezvăluit public faptul că a consumat droguri, grupul conservator The Heritage Foundation a dat în judecată Departamentului de Securitate Internă al SUA. Iată detaliile în continuare!

Publicat

pe

Prinţul Harry, probleme cu viza de America după ce a spus că a consumat droguri?

Grupul conservator The Heritage Foundation a dat în judecată Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite. În acest proces se solicită publicarea dosarelor Prințului Harry privind viza sa de America.

Organizația a venit cu această solicitare după ce, în volumul său autobiografic, Harry a recunoscut faptul că a consumat droguri.

În cererea de viză pentru America, recunoașterea consumului de droguri reprezintă un motiv de respingere. În cartea sa, Harry a mărturisit că a consumat cocaină, ciuperci halucinogene și alte tipuri de substanțe interzise.

În urmă cu aproximativ doi ani, Harry a părăsit Marea Britanie pentru a-și construi o viață în California alături de soția sa, Meghan Markle.

The Heritage Foundation întreabă acum instanța dacă Departamentul de Securitate Internă al SUA i-a acordat în condiții legale viza Prințului Harry. Totul în lumina faptului că aceasta a recunoscut public consumul de droguri atât în Statele Unite, cât și în afara granițelor.

„Legislația Statelor Unite interzice intrarea pe teritoriul țării persoanelor care comit astfel de infracțiuni. Întrebarea este dacă Departamentul de Securitate Internă al SUA i-a acordat în mod necorespunzător Ducelui de Sussex o derogare de a intra în țară cu o viză de non-imigrant”, se arată scris în cererea depusă în instanță.

Conform legislației americane, omisiunea de a declara consumul de droguri este o încălcare gravă. Acest fapt poate avea drept consecință expulzarea din țară.