Connect with us

Stiri Interne

Procesul de custodie între Alina Sorescu și Alexandru Ciucu. Ce a decis instanța

După ce au hotărât să pună punct căsniciei care a durat 12 ani, Alina Sorescu și Alexandru Ciucu se luptă în instanță pentru custodia celor două fetițe pe care le au împreună. Iată care este soluția pronunțată astăzi și ce spune artista despre acest lucru!

Publicat

pe

Procesul de custodie între Alina Sorescu și Alexandru Ciucu. Ce a decis instanța

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu s-au despărțit anul trecut după un mariaj care a durat 12 ani. Cei doi sunt acum în plin proces pentru custodia celor două fetițe pe care le au împreună.

În urmă cu exact un an, prima luptă în instanță a fost câștigată de Alina Sorescu. Judecătorul a hotărât atunci stabilirea domiciliului fetițelor la ea. Asta după ce Alexandru Ciucu a înainta o ordonanță președințială pentru ca domiciliul fetelor să fie stabilit la el acasă. Instanța a decis însă în favoarea Alinei Sorescu, decizia nefiind una definitivă.

Acum iată că instanța s-a pronunțat din nou, de această dată hotărârea fiind cu totul alta. După cum chiar Alina a dezvăluit pe rețelele de socializare, soluția pronunțată spune ca fetele să locuiască o săptămână la mamă și o săptămână la tată.

„A fost un an greu cu procese și ordonanțe și încerc cu toată ființa mea să rămân demnă în demersul meu de a avea și eu și fetele o viață liniștită. Soluția pronunțată astăzi de instanță este ca fetițele să stea o săptămână la mama și o săptămână la tata”, a scris ea pe Facebook.

Alina spune că nu va lăsa lucrurile așa și va lupta până în pânzele albe pentru binele fiicelor sale.

„Voi lupta de această dată eu până la capăt. Voi face apel pentru a demonstra ce este mai bine pentru fetițe, pentru a le crește într-un mediu stabil. Așa cum le-am crescut de când le-am născut. Nu va fi ușor, pentru că tatăl lor și-a schimbat cu totul atitudinea față de copii în acest an și cere drepturi egale cu mama. Sper ca fetițele să nu fie plimbate dintr-o parte în alta până la 18 ani. Acest program este bulversant pentru ele. Le va putea dezechilibra emoțional și afecta procesul educațional și de creștere.

Am permis tatălui să se implice din momentul în care și-a arătat disponibilitatea. Trebuie însă să ne gândim că sunt fetițe de 9 și 6 ani, că au nevoie de stabilitate și păstrarea unei rutine de zi cu zi, mai ales pentru programul școlar.

Sper ca judecătorii să înțeleagă că acest program nu este bun pentru orice copil și în orice condiții”, a mai adăugat ea.

„Soluția nu are o bază legală, nu ia în considerare drepturile și interesele minorelor și ale mamei, va afecta echilibrul emoțional al fetițelor și este total nepractică, fiind de natură a perpetua și accentua situația tensionată dintre părți, ceea ce în mod evident este contrar intereselor minorelor”, spune și Nicoleta Popescu, avocata Alinei.