Connect with us

ADPM Health

Prof Dr. Geysu Karlikaya, neurologul de la Acibadem care a tratat zeci de romani

Prof Dr. Geysu Karlikaya este neurologul de la Acibadem care a tratat zeci de romani. Nascuta in Statele Unite ale Americii, Geysu are la activ multiple specializari si lucreaza in prezent in vestita retea medicala din Turcia. Iata de ce este considerata unul din cei mai buni specialisti in domeniul in care activeaza.

Publicat

pe

Geysu Karlikaya

In cabinetul Prof Dr. Geysu Karlikaya de la Acibadem, Istanbul, au sosit pana acum zeci de romani care au dorit fie sa obtina o a doua parere privind simptomele care nu le dau pace, fie direct sa fie diagnosticati si tratati.

Geysu Karlikaya este unul din cei mai apreciati specialisti in neurologie, inclusiv in neuromonitorizare intraoperativa. Cu Geysu Karlikaya colaboreaza specialisti cu renume international, precum Prof. Dr. Necmettin Pamir, Prof. Dr. Memet Özek, care vin sa opereze impreuna cele mai complicate cazuri.

V-ati nascut in New York si ati studiat in Statele Unite ale Americii. Cum se face ca in prezent lucrati la Acibadem, in Turcia?

Tatal meu a fost medic pediatru si a lucrat in New York, orasul in care m-am nascut. Ulterior, pe cand eram in scoala generala, ne-am mutat in Turcia. Aici l-am cunoscut pe cel care avea sa imi devina sot. Am ramas aici, insa am urmat studiile postuniversitare in New York. Apoi, am mai locuit in Germania si in Suedia. Odata cu venirea pe lume a fetitei mele, am revenit in Istanbul. Mama, surorile si fratii mei locuiesc toti in New York, insa ne vizitam reciproc destul de des.

Ce anume apreciati cel mai mult la Acibadem?

Advertisement

Lucrez la Acibadem de cinci ani de zile. Consider ca avem specialisti foarte experimentati care fac diferenta majora intre Acibadem si alte clinici. Este un mediu prietenos si foarte placut, atat din punct de vedere medical, cat si ca si comunicare cu cei din jur.

geysu-karlikaya

Ati avut pacienti din Romania pana acum? Cum este sa lucrati cu romani? 

Da, am avut multi pacienti din Romania, sositi cu diverse afectiuni. Unii au venit sa ceara o noua opinie in privinta simptomelor lor, altii direct pentru tratament. Vorbim in mod normal in limba engleza, insa avem traducatori excelenti in caz de nevoie.

Care au fost cazurile cele mai dificile cu care v-ati confruntat?

Este o intrebare destul de grea. Ca si neurolog, vedem zilnic pacienti care au suferit infarct, atacuri cerebrale, ori sufera de Alzheimer ori Parkinson. Apoi, avem pacienti care sufera de migrene, vertigo, afectiuni nu foarte grave, dar care le provoaca neplaceri zi de zi. Din fericire, este usor sa tratam aceste cazuri pentru ca avem multe optiuni medicale. Pentru mine, ca specialist, este o provocare sa intalnesc pacienti care prezinta simptome, dar nu au si diagnostic. Atunci incepe puzzle-ul pentru mine.

Advertisement

Sunteti unul din cei mai experimentati si apreciati specialisti in ceea ce priveste neuromonitorizarea intraoperativa. Alaturi de dvs vin si opereaza cazuri foarte complicate medici renumiti precum Prof. Dr. Necmettin Pamir ori Prof. Dr. Memet Özek. Spuneti-ne ce inseamna mai exact neuromonitorizare si de ce este atat de importanta in vederea efectuarii cu succes a unei operatii?

In Turcia practicam neuromonitorizarea inca din anul 2005. Apelam la diferite tehnici atunci cand avem operatii riscante, ortopedice sau cardio-vasculare. Cu ajutorul noilor tehnici de mapare incercam sa identificam structurile neurologice problematice, precum centrul motoriu sau cel responsabil de vorbit, din creier, astfel incat sa le protejam in timpul interventiilor chirurgicale. Pe de alta parte, cu ajutorul tehnicilor de monitorizare, avem siguranta ca sistemul nervos functioneaza in conditii normale in timpul interventiei, si ca va functiona normal (fara vreun deficit neurologic) odata ce pacientul se va trezi din operatie.

geysu.karlikaya_resim

 

Despre Prof Dr. Geysu Karlikaya

 

Advertisement

Post Graduate Clinical Training

Neurology resident, Ankara Numune Training and Research Hospital 1993

Neurology resident, Haydarpasa Numune Training and Research Hospital 1994-1998

Observer, Columbia University, College of Physician and Surgeons, Department of Neuropathology and Neurophysiology, NY, ABD 1997

Research Fellow, Columbia University, College of Physicians and Surgeons, Department of Neuropathology and New York State Psychiatric Institute, NY, ABD 1998-1999

Advertisement

Staff Neurologist, Haydarpas Numune Training and Research Hospital 2001-2005

Observer, Uppsala University, Department of Neurophysiology, Uppsala, Sweden 2006

Assistant Professor of Neurology, Yeditepe University Medical School 2005-2009

 

Membru:

Advertisement

Turkish Medicine Society

Turkish Neurological Society

International Society of Intraoperative Neuromonitoring

Premii

Best Presentation Award 2nd, 2009

Advertisement

Best Presentation of the year Award 2008

European Federation of Neurological Societies (EFNS) Department to Department Programme Grant 2005

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *