Connect with us

News

Radu Fornea (K1) face legea in Showbiz

Publicat

pe

„Este pacat ca banii din drepturile de autor ale pieselor straine sa plece in afara tarii” 

 

La initiativa  liderului  trupei K1, Radu Fornea, majoritatea artistilor din Romania dar si reprezentantii UCMRADA (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania-Asociatia pentru Drepturi de Autor) va propune Parlamentului un proiect de lege care sa incurajeze difuzarea pieselor romanesti la radio.

 

„Legea Fornea” doreste ca radiourile sa difuzeze in proportie de 60% muzica romaneasca, iar decizia este luata in scopul de a sustine artistii autohtoni cat si muzica romaneasca.

 

„Radiourile, cluburile, televiziunile, organizatorii de concerte platesc drepturi de autor pentru fiecare piesa difuzata si este pacat ca toti banii acestia sa plece in afara tarii, cand, firesc, ar trebui sa revina compozitorilor romani contribuind in acest fel  la incurajarea pietei muzicale romanesti. Este o masura care sprijina si incurajeaza valorile noastre nationale”, declara Radu Fornea.

 

„In plus, in ultimii ani, muzica romaneasca a ajuns sa domine topurile europene, asa ca nu se poate spune ca dorim sa sugeram radiourilor sa difuzeze muzica proasta”, a mai precizat Radu Fornea.  

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *