Connect with us

ADPM Beauty

Reducția mamară la băieți și tratarea cicatricilor post-acneice, cele mai cerute intervenții de către bărbații tineri

Medicina estetică nu se mai adresează demult celor trecuți de o anumită vârstă care își doresc să corecteze anumite imperfecțiuni apărute odată cu trecerea anilor. Ea se adresează și tinerilor ce își doresc ca, prin tratamente minim invazive, să își mențină în timp frumusețea și sănătatea pielii. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică două din cele mai cerute ce proceduri de către bărbații tineri: reducția mamară și tratarea cicatricilor post-acneice.

Publicat

pe

Reducția mamară la băieți și tratarea cicatricilor post-acneice, cele mai cerute intervenții de către bărbații tineri

„Foarte mulți tineri apelează la medicina estetică pentru că își doresc fie să corecteze anumite nemulțumiri și să se simtă bine în propria piele, fie să prevină apariția primelor semne ale îmbătrânirii. Există proceduri pentru toate vârstele și toate dorințele. Dacă vorbim despre bărbații tineri, trecuți de 18 ani, cele mai sunt remodelarea nasului fără operație, tratarea cicatricillor post-acneice, precum și reducția mamară”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Reducția mamară la băieți

„Observăm o creștere pronunțată a cererii pentru intervenția de reducție mamară la băieți, denumită ginecomastie. Probabil din cauza excesului de hormoni (un dezechilibru între estrogen și testosteron), a alimentației nesănătoase, sau din cauza unor insuficiențe renale ori hepatice, glandele mamare cresc în dimensiuni și devin astfel inestetice și un complex pentru adolescenți. Nu este obligatoriu ca pacienții să fie și supraponderali. Această situație apare și în cazul tinerilor cu greutate normală și chiar la cei slabi. Se întâmplă să existe și diferențe de simetrie între cei doi sâni, ori doar unul să fie afectat.

Ginecomastia este o intervenție chirurgicală prin carfe se extrage teșutul glandular și, complementar, și excesul de țesut adipos. Intervenția trebuie efectuată de un medic chirurg cu experiență și la clinici cu dotări conforme, pentru a ne asigura că suntem pe mâini bune în cazul apariției unor complicații. De asemenea, e esențial să respectăm recomandările post-operatorii”, continuă medicul estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Tratarea acneei și a cicatricilor post-acnee

„Foarte mulți adolescenți se confruntă cu erupții acneice care, din păcate, lasă și cicatrice inestetice. Tratarea acneei trebuie realizată sub îndrumarea unui medic dermatolog cu experiență și, pentru a corecta imperfecțiunile lăsate de acnee la nivelul pielii, intervene medicul estetician și tehnologia propice fiecărui caz în parte. Pentru eliminarea acneei noi efectăm tratamentul cu laser, o terapie locală, nedureroasă, fără efecte secundare. Procedura acționează prin efecte bio-stimulante, regenerând și reparând țesuturile, accelerând procesul de cicatrizare a leziunilor acneice”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Advertisement

De ce este importantă consultația înaintea oricărei proceduri?

„Consultația de chirurgie și medicină estetică este foarte important, din mai multe puncte de vedere. Suntem oameni, suntem diferiți, avem idei și dorințe diferite. Per ansamblu, percepem frumusețea diferit. Tocmai de asta, consultația este parte esențială în acest proces al schimbării. Noi, ca medici, trebuie să înțelegem foarte bine ce își dorește pacientul. Uneori, poate pacientul nu știe să exprime exact în cuvinte ceea ce vrea, dar are în minte o imagine foarte clară a modului în care vrea să arate după procedură. Medicul trebuie să găsească acea variantă ideală în care să înțeleagă nevoile pacientului, să meargă pe o direcție naturală, dar și să satisfacă dorința pacientului, să efectueze tratamente sigure”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Cum scapi definitiv de transpiraţia excesivă la axilă

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *