Connect with us

Stiri externe

Regele Charles, încoronat din nou. Cum s-au afișat Kate și Prințul William!

După ceremonia oficială de încoronare ce a avut loc la Londra pe 6 mai, Regele Charles a fost încoronat din nou, de această dată în Scoția. Iată cum s-au afișat Prințesa Kate și Prințul William la acest eveniment.

Publicat

pe

Regele Charles, încoronat din nou. Cum s-au afișat Kate și Prințul William!

Regele Charles a fost oficial încoronat drept nou monarh al Regatului Unit în cadrul unei ceremonii fastuoase care s-a desfășurat pe 6 mai la Londra. Iată însă că miercuri, 5 iulie, a avut loc o nouă ceremonie de încoronare, de această dată organizată în Scoția. Mai exact, la catedraga St. Giles din Edinburgh.

În cadrul unei ceremonii simbolice, Regelui Charles i-au fost înmânate în mod oficial bijuteriile coroanei scoțiene.

Săptămâna Regală se numește săptămâna pe care Regele Charles și Regina Camilla o vor petrece anual în Scoția. La fel cum făcea, în trecut, și regretata Regina Elisabeta a II-a. Reședința oficială din Scoția a monarhului britanic este Palatul Holyroodhouse.

De la ceremonie nu au lipsit Prințul William și Prințesa Kate Middleton. Celor doi le-au fost dezvăluite noile titluri moștenite după încoronarea regelui, acelea de Duce și Ducesă de Rothesay. Sunt titluri mai puțin cunoscute, în mare parte simbolice, astfel că William și Kate vor continua să fie numiți Prinț și Prințesă de Wales.

La eveniment, Kate Middleton a atras privirile într-o rochie Catherine Walker de un superb albastru regal. De altfel, aceeași rochie pe care Prințesa a mai purtat-o și anul trecut, la Ziua Commonwealth-ului, dar și cu ocazia slujbei de Paște de la Westminster Abbey.

Kate și-a completat ținuta cu o pălărie Philip Treacy, pantofi Emmy London și un colier care i-a aparținut Reginei Elisabeta.

Prințul William, în schimb, a purtat uniforma Forțelor Aeriene Regale și haina Ordinul Thistle (cel mai important ordin cavaleresc din Scoția).