Connect with us

Stiri externe

Regele Charles mai are doar doi ani de trăit? Cum a fost pregătită înmormântarea!

Regele Charles suferă de cancer, iar întreaga lume se întreabă cum va evolua starea sa de sănătate odată cu tratamentul pe care acesta îl urmează. Surse regale dezvăluie că afecțiunea sa ar fi una galopantă, iar medicii i-ar mai fi dat doi ani de trăit.

Publicat

pe

Regele Charles mai are doar doi ani de trăit? Cum a fost pregătită înmormântarea!

Potrivit unor informații obținute de revista americană „In Touch”, Regele Charles ar fi fost diagnosticat cu cancer pancreatic. Planurile de înmormântare, cunoscute sub numele de „Operațiunea Menai Bridge”, ar fi deja puse la punct. Asta în condițiile în care medicii i-ar mai fi dat aproximativ doi ani de trăit.

O sursă regală a declarat, pentru publicația internațională, că suveranul ar avea o formă de cancer galopant.

„În familia regală britanică, acest lucru este comun, însă în cazul Regelui Charles sunt necesare planuri de urgență. Unii miniștri cred că afecțiunea suveranului este mai severă decât sugerează comunicările oficiale”, este declarația acestuia.

Există un nume de cod pentru moartea Regelui Charles

Planurile pentru moartea regelui Charles și înmormântarea de stat sunt denumite „Operațiunea Menai Bridge” (numită după un pod suspendat din Țara Galilor).

Ce se întâmplă în ziua în care Regele Charles moare?

Aranjamentele pentru înmormântarea lui Charles au început să fie planificate imediat după ce a devenit rege.

Detaliile despre Operațiunea Menai Bridge nu au fost încă divulgate, dar probabil că vor fi foarte asemănătoare cu Operațiunea Podul Londra – numele de cod folosit pentru moartea Reginei.

Asta înseamnă că, în ziua în care Regele Charles moare, familia sa va fi prima informată, urmată de prim-ministru. Informația va fi apoi transmisă către țările și guvernele din Commonwealth și, în final, căre presă.

William va deveni imediat rege

Există două scenarii posibile. Regele ar putea decide să abdice și să aibă grijă de sănătatea sa, ceea ce ar ar însemna imediat mai multe îndatoriri regale pentru Prințul William. Al doilea scenariu: Regele Charles moare, iar William devine imediat rege.

Încoronarea lui William va avea loc la luni după moartea tatălui său. Totuși, el își va prelua rolul imediat după decesul suveranului.

William probabil că se va adresa națiunii în aceeași zi și va începe rapid să se întâlnească cu oficialii guvernamentali.

Între timp, trupul Regelui Charles va fi mutat din sala tronului a Palatului Buckingham la Westminster Hall, așa cum s-a întâmplat și cu Regina Elisabeta.