Connect with us

Stiri externe

Regele Charles va fi încoronat de ziua nepotului său

Regele Charles al III-lea va fi încoronat anul viitor, iar Palatul Buckingham a făcut publice toate detaliile despre ceremonie. Se pare că evenimentul istoric va coincide cu ziua de naștere a nepotului Regelui. Iată despre cine este vorba.

Publicat

pe

Regele Charles va fi încoronat de ziua nepotului său

Data a fost oficial stabilită. Palatul Buckingham a anunțat că încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai 2023. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, fiul Prințului Harry și al Ducesei Meghan, s-a născut pe 6 mai 2019. Astfel, încoronarea monarhului va avea loc fix în ziua în care Archie va împlini patru ani.

Acum că nu mai sunt membri activi ai Familiei Regale, nu este clar dacă Harry și Meghan vor participa la încoronare. De asemenea, nu se știe cum a fost aleasă data pentru acest eveniment istoric. Un lucru este însă cert. El va avea loc la opt luni după moartea Reginei Elisabeta a II-a, care a survenit pe 8 septembrie 2022.

Într-o declarație transmisă instituțiilor de presă, un purtător de cuvânt al Familiei Regale a confirmat că ceremonia va avea loc la Westminster Abbey din Londra. Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de Camilla, Regina Consoartă.

Așa cum s-a speculat, evenimentul va fi unul mai puțin măreț decât se întâmpla în trecut. Spre exemplu, ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a a avut loc în 1953, a durat trei ore și a costat 1,57 milioane de lire sterline. Se pare că în cazul Regelui Charles, costurile vor fi mult reduse în contextul crizei economice de la nivel mondial.

Westminster Abbey a fost locația ceremoniilor de încoronare în ultimele nouă secole, din 1066 încoace. Slujba va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury.

Advertisement

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

În timpul slujbei, la care vor participa lideri mondiali și regalități din întreaga lume, regele Charles va depune jurământul de încoronare și va purta Coroana Sfântului Eduard. Cea mai sacră dintre toate coroanele, este realizată din aur de 22 de carate, diamante, rubine, ametiste, safire, granate, topaze și turmaline. Monarhul va fi, de asemenea, „uns, binecuvântat și sfințit” de către arhiepiscop.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *