Connect with us

Stiri externe

Regii și Reginele Europei s-au reunit în Suedia. Care a fost ocazia!

Regele Carl Gustaf al Suediei împlinește anul acesta 50 de ani de domnie, sărbătoare denumită în mod tradițional Jubileul de Aur. Cu această ocazie, Regii și Reginele Europei s-au reunit în Suedia, la Stockholm, pentru a lua parte la festivități.

Publicat

pe

Regii și Reginele Europei s-au reunit în Suedia. Care a fost ocazia!

Suedia celebrează în această perioadă 50 de ani de domnie ai Regelui Carl Gustaf. Jubileul de Aur se numește această sărbătoare care a inclus mai multe festivități, cea mai importantă dintre ele fiind banchetul de stat organizat la Palatul Regal din Stockholm.

Evenimentul a avut loc pe data de 15 septembrie și a fost unul plin de emoție, eleganță și fast. Aceste festivități au reunit, în Suedia, Regi și Regine ale Europei.

Carl XVI Gustaf are 77 de ani și este Rege al Suediei din 15 septembrie 1973.

Prințesa moștenitoare Victoria i-a transmis public tatălui său un mesaj deosebit: „Dragă tată, tu ai o busolă interioară care te ghidează. Știi că peisajul se schimbă în timp, că vechile reguli nu se aplică întotdeauna. Știi că este important să alegi o cale și să rămâi pe ea”.

De la festivități nu a lipsit nici Regina Silvia a Suedia, femeia care îi este alături Regelui din 1976.

Prințesa Victoria, moștenitoarea tronului Suediei, va fi, atunci când va deveni Regină, a patra Regină a Suediei, după Regina Margaret, Regina Christina și Regina Ulrika Eleonora.

La eveniment au luat parte și premierul Ulf Kristersson, dar și Regina Anne-Marie a Greciei, alături de Prințul moștenitor Haakon al Norvegiei.

Prințesa Madeleine a Suediei, cea mai tânără membră a familiei regale, l-a avut alături pe soțul ei, Christopher O’Neill.

Prințul Carl Philip al Suediei și soția sa, Prințesa Sofia, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei, Regina Sonja a Norvegiei și Regina Margrethe a II-a a Danemarcei s-au mai nu.ărat printre invitații de seamă la banchetul de stat.