Connect with us

ADPM Coffee Break

Regina Elisabeta și Prințul Philip, 73 de ani de la nuntă. 2020 vs 1947

Astăzi se împlinesc 73 de ani de la momentul în care Regina Elisabeta și Prințul Philip și-au unit destinele. Află povestea lor de dragoste și vezi imagini de colecție ce urmăresc evoluția lor în timp.

Publicat

pe

Regina Elisabeta și Prințul Philip, 73 de ani de la nuntă. 2020 vs 1947

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip sărbătoresc astăzi 73 de ani de căsătorie. Cu această ocazie, pe contul de Instagram al Familiei Regale a apărut o nouă fotografie cu cei doi. O imagine în care Regina și soțul ei zâmbesc privind o felicitare realizată de strănepoții lor. Mai exact, de Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Fotografia a fost realizată chiar la începutul acestei săptămâni, de fotograful Chris Jackson. În prezent, Regina Elisabeta și Prințul Philip se află în izolare la Castelul Windsor. S-au întâlnit prima oară la o nuntă, pe când ambii erau copii. Apoi s-au intersectat din nou ani mai târziu, pe când Elisabeta avea 13 ani și Philip 18. Au trecut prin multe împreună de-a lungul anilor.

S-au îndrăgostit în adolescență. S-au logodit însă abia în iulie 1947. La vremea aceea, cei doi aveau 21, respectiv 26 de ani. Aceasta este fotografia oficială care le anunța atunci public logodna.

Iată încă o imagine realizată înaintea nunții. Cei doi pozau umăr la umăr, în Palatul Buckingham, fără însă nici cel mai mic semn de afecțiune. Asta deoarece așa le cerea protocolul Familiei Regale.

S-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947 la Westmintser Abbey. Regina Elisabeta și Prințul Philip nu au încheiat ceremonia de nuntă prin tradiționalul sărut.

Săruturile în public nu erau permise în Familia Regală. Asta până în 1981, când Prințesa Diana și Prințul Charles s-au sărutat pe balconul Palatului Buckingham după nunta lor.

Elisabeta și Philip și-au petrecut luna de miere în Romsey, Hampshire.

Moment extrem de rar, cei doi au fost surprinși dansând la un bal organizat de Marina Regală în anul 1950.

Curând, familia lor a început să capete contur. Iată-i aici în anul 1951, alături de Prințul Charles și Prințesa Anne.

Prințul Philip a îngenuncheat în fața Reginei Elisabeta la ceremonia de încoronare a Majestății Sale din 1953.

Această fotografie a fost realizată 10 ani mai târziu, în 1963, cu ocazia evenimentului Trooping the Colour.

Regina și Ducele de Edinburgh au sărbătorit Nunta de Aur pe 20 noiembrie 1972, la Palatul Buckingham.

Gesturile secrete pe care le face Regina Elisabeta a Marii Britanii în caz de urgențe

Anul 1992 nu a fost deloc unul bun pentru Regină. Căsniciile a 3 dintre copiii ei au luat atunci sfârșit. Mai mult, a avut loc un incendiu catastrofal la Castelul Windsor. Cu toate astea, Majestatea Sa a trebuit să bifeze numeroase apariții publice, alături de soțul ei, în acel an.

Un moment extrem de rar. Prințul Philip o sărută pe obraz pe soția lui în noapte de Anul Nou (1999).

În 2007, Regina Elisabeta și Prințul Philip au celebrat Nunta de Diamant. Ocazie cu care s-au întors în locul în care și-au petrecut luna de miere.

Un alt moment foarte rar. Prințul și Regina se țin de mână în public, în Londra (2015).

În același an, cu ocazia Braemar Highland Gathering, Regina Elisabeta și Prințul Philip au fost surprinși public împărțind… o pătură.

A fost, de altfel, poate una dintre cele mai relaxate apariții ale lor în calitate de cuplu.

Iată o fotografie de colecție surprinsă cu ocazia aniversării de 90 de ani a Reginei Elisabeta.

În anul 2017, Prințul Philip și-a anunțat retragerea din viața publică. Asta înseamnă că Regina va participa singură la toate angajamentele pe care le are. Este pentru prima oară în timpul domniei sale când se întâmplă acest lucru.

Totuși, Prințul Philip își mai însoțește soția din când în când la evenimente. A făcut-o, spre exemplu, la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle (2018).

Regina și soțul ei fac rareori fotografii oficiale împreună acum, de când Prințul s-a retras din viața publică. Au făcut însă o excepție pe data de 10 iunie 2020, atunci când Prințul Philip a împlinit 99 de ani. Imaginea a fost realizată în grădina Castelului Windsor, unde cei doi s-au autoizolat împreună anul acesta.

Regina Elisabeta nu a mâncat niciodată acest preparat banal!