Connect with us

News

Religiile vedetelor! In ce cred cei pe care ii vedem la televizor?

Desi se spune ca toti avem acelasi Dumnezeu, adevarul este ca spiritualitatea tine de sine. Fiecare este liber sa creada in ceea ce-l inspira, iar acesta este motivul pentru care unele vedete si-au ales religia in functie de cum le-a dictat sufletul.

Publicat

pe

Orlando Bloom a renuntat la religia catolica in favoarea budismului. Potrivit unei publicatii americane, in 2004, actorul s-a alaturat altor 60 de adepti la scoala japoneza de Budism Soka Gakkai. 

„Trecerea la budism m-a ajutat sa analizez si sa inteleg mai bine cele ce mi se intampla in viata de zi cu zi si sa transform respectiva informatie intr-un fel de <>, care sa ma ajute s-mi creez o viata mult mai buna”, isi motiva actorul alegerea facuta.

Tom Cruise si Katie Holmes sunt practicanti ai scientologiei. Biserica Scientologica sustine faptul ca tehnologia poate ajuta la dezvoltarea mintii si la rezolvarea problemelor.

Desi alegerea celor doi a fost aspru criticata cei doi se simt foarte multumiti de alegerea facuta. Ba mai mult, actorul a pus pe seama acestei religii vindecarea lui de dislexie:

„Vreme indelungata nimeni nu mi-a oferit nicio solutie reala la aceasta problema cu care ma confruntam. Abia la maturitate am reusit sa citesc perfect si asta numai datorita metodei lui L. Ron Hubbard”.

Desi timp de 15 ani Madonna a fost adepta cultului Kabbalah, aceasta si-a schimbat orientarea religioasa si a devenit simpatizanta a organizaţiei secrete catolice Opus Dei, devenita celebra in urma succesului repurtat de filmul „Codul lui Da Vinci”.

In ceea ce priveste vedetele autohtone, cateva dintre ele au surprins cu alegerile lor!

Indragita cantareata, Antonia,  a surprins anul acesta cand a anuntat ca este de religie mormona. “Sunt de religie mormona”,  a declarat aceasta in timp ce era invitata Carcotasilor in studioul Kiss FM. Desi stirea a starnit valuri in presa, nu este singura care practica aceasta religie, Ion Tiriac este un al adept al acestei religii.

Ion Tiriac  a admis public acest lucru in 2008. Religia aceasta este foarte stricta, astfel incat mormonii nu au voie sa bea, sa fumeze sau sa consume cafea si sunt obligati sa-si doneze a 10-a parte a averii Bisericii Mormone. In plus, au reguli care ii protejeaza de tentatie si de rau.

Daca nu stii ce-nseamna a fi antroposof, Zoltan Andras sigur o sa te lamureasca. Solistul formatiei “Sarmalele reci” este adeptul acestui cult. 

Antroposofia nu este neaparat o religie, ci o filosofie despre om si lume fundamentata de Rudolf Steiner, care sustine ca fiecare persoana e considerata a fi in legatura cu diferite fiinţe spirituale, chiar daca acest lucru ramane in inconstient pentru majoritatea oamenilor. Iisus ocupa un rol central in acest sistem spiritual, fiind cel care da sens intregii evolutii pamantesti.

Mihaela Radulescu a fost in stare sa faca un sacrificiu in numele dragostei. Vedeta a trecut in 2004 la iudaism pentru a se casatori cu Elan Schwartzenberg. Cand a renunt la religia ortodoxa, prin botezul iudaic aceasta a primit un nume nou, Judith.

Brigitte Sfat a trecut in 2010 la cultul penticostal. “Eu am fost catolica, dar am avut foarte multe probleme si am umblat pe la multe biserici. Voiam sa scap de vraji si de lucruri murdare.

Mergeam foarte des la Manastirea Bodrog, din Arad, unde se fac slujbe vineri noaptea pentru cei cu probleme. Acolo am fost botezata in apa ca sa scap de toate pacatele si sa incep viaţa ca un om nou”, declara la acea vreme, iubita fostului tenismen Ilie Nastase.

Un aspect interesant al penticostalismului este ca un credincios al cultului nu se poate casatori cu un nepenticostal. Iar in cazul unui mariaj, se poate divorta doar cand unul dintre soti a cazut in adulter dovedit sau a trecut in nefiinta.

Si Bodo, solistul trupei Proconsul, a facut aceeasi alegere. Acesta s-a convertit la cultul penticostal si se declara fericit.  

“Inainte sa ma pocaiesc traiam in crepuscul, la limita dintre lumina si intuneric. Acum sunt inconjurat doar de lumina. Pocainta m-a facut mai bun. M-am lasat de fumat, nu mai beau alcool si merg la biserica aproape in fiecare duminica”, a afirmat fostul ginere al presedintelui Traian Basescu.

Ioan Ovidiu Sabau a renuntat in 1991 la religia ortodoxa pentru a devein un martor al lui Iehova.

“Inainte, daca cineva ma lovea, injura ori scuipa, ii raspundeam cu aceeasi moneda. Dupa ce am devenit Martor, am devenit un alt om. Cred in iubirea de oameni si ca toţi ne putem inţelege si trai armonios”, a declarat Sabau.