Connect with us

ADPM Health

Rețeta care îi convinge pe copii să mănânce legume, folosită de Ela Crăciun

Nu toți copiii adoră să mănânce legume, deși acestea aduc foarte multe beneficii asupra organismului. Părinții se confruntă astfel cu o mare provocare în a-i convinge să consume aceste alimente, sub diverse forme.

Publicat

pe

Rețeta care îi convinge pe copii să mănânce legume, folosită de Ela Crăciun

Ela Crăciun trece prin aceeași experiență și mărturisește că a descoperit cel puțin o rețetă, ușor de realizat, care a oferit rezultate și a devenit preferata copiilor ei.

„Întotdeauna am vrut să descopăr rețeta magică prin care copiii mei să mănânce ciorbă și mâncăruri gătite, fără să fie nevoie de negocieri prelungite și rugăminți peste rugăminți. Toți copiii mei adoră acum legumele și asta pentru că, în familie, au văzut asta mereu pe masă (soțul meu mănâncă foarte multe legume în diferite forme: crude, fierte, coapte, supă), dar și pentru că am găsit mereu modalități ingenioase de a le prezenta, astfel încât să le pară mai apetisante. Puteți să le integrați în felurile lor de mâncare preferate sau să le dați forme diferite. Iată un exemplu de paste cu broccoli în care copiii nici nu își vor da seama că ați pus leguma pe care personajele lor preferate din desene animate o detestă.

Rețetă:

• 250 g broccoli Vapeur Bonduelle
• 1 lingură zeamă de lamaie
• 1 lingură de parmezan
• 3 linguri muguri de pin
• 4 linguri ulei de măsline
• 80 g paste de spanac

Punem pastele la fiert, când apa fierbe pun sarea și pastele apoi broccoli congelat timp de 3 minute. Spunem în blender broccoli, zeama de lâmâie, parmezan și amestecâm până devine o pastă pe care o îmbinăm apoi cu pastele gata preparate și presărăm mugurii de pin. Copiii vor fi mult mai tentați să consume legumele așa, mai ales că această combinație este extrem de delicioasă.

Ca să fie totul și mai sănătos, putem folosi paste din făină integrală bogată în fibre. Pentru copii merg si aceste combinații:

• Paste integrale cu multe legume, sos roșu, carne slabă sau brânză.
• Pastele integrale cu avocado, mărar/rucolă, piept de pui/ curcan și roșii uscate în ulei sau sos pesto

Apoi, pizza este o alegere bună, dacă preparăm blatul cu făină integrală, dacă folosim multe legume pentru topping și dacă, în loc de mezeluri alegem carne slabă, pește, ton, fructe de mare.

Mofturile copiilor pot fi învinse cu multă răbdare și perseverență, cu timp alocat pentru mesele lor din puținul nostru timp liber, cu exemplu personal și cu multă vorba bună”, spune Ela Crăciun.

Cum să ai o relație mai apropiată cu fiica ta. Sfaturi pentru mame de la Ela Crăciun

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *