Connect with us

Stiri externe

Rețeta clătitelor pe care Regina Elisabeta le adora

Puțini știu despre regretata Regina Elisabeta că era o împătimită a deserturilor, iar preferatele sale erau clătitele scoțiene preparate după o rețetă specială și servite cu fructe. Iată în continuare rețeta clătitelor pe care Regina le adora!

Publicat

pe

Rețeta clătitelor pe care Regina Elisabeta le adora

Pe parcursul vieții sale, Regina Elisabeta a fost o împătimită a dulciurilor. Unul dintre deserturile sale preferate era reprezentat de clătitele scoțiene. Regretata Regină avea o rețetă specială pentru aceste clătite. Aceeași rețetă care l-a cucerit până și pe Președintele Dwight Eisenhower în 1959, în timpul vizitei sale oficiale la Castelul Balmoral din Scoția.

Desertul era atât de gustos încât se pare că Eisenhower i-a cerut rețeta Reginei. Aceasta i-ar fi trimis-o, printr-o scrisoare, câteva luni mai târziu.

„Stimate domnule președinte. Văzând o poză cu dumneavoastră în ziarul de astăzi, mi-am adus aminte că nu v-am trimis niciodată rețeta clătitelor pe care v-am promis-o la Balmoral. Acum fac asta și sper că le veți pregăti cu succes”, a scris Regina Elisabeta.

Clătitele nu sunt nici pe departe cele clasice pe care americanii le servesc cu sirop de arțar la micul dejun. Clătitele scoțiene se servesc de obicei cu fructe, miere, unt sau gem.

Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de: patru căni de făină, patru lingurițe de zahăr pudră, două căni de lapte, două ouă, două lingurițe de bicarbonat de sodiu, două lingurițe de praf de copt și două linguri de unt topit.

Advertisement

Mai întâi, se bat bine ouăle cu o cană de lapte. Se adaugă făina ce trebuie bine încorporată, iar apoi se pune a doua cană de lapte. Ulterior, adăugăm praful de copt, bicarbonatul și untul.

Încingem bine o tigaie cu puțin unt și adăugăm două linguri de compoziție în formă rotundă. Le rumenim bine pe ambele părți și se servim, după bunul plac, cu fructe, miere sau gem.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *