Stiri Interne
Reteta de Pavlova cu care a castigat Chefi la cutite
Bogdan Vandici a castigat competitia Chefi la Cutite, impresionand juriul in ultima editie a concursului cu o prajitura Pavlova. Iata cum se prepara aceasta.
Reteta de Pavlova cu care a castigat Chefi la cutite
Bogdan Vandici, un tanar de 21 de ani din Oradea, a castigat competitia Chefi la Cutite de la Antena 1. Unul din preparatele cu care a impresionat juriul a fost o prajitura Pavlova, pregatita ca la carte. Este, de altfel, una din cele mai apreciate prajituri in cofetariile de top, o prajitura inspirata de tutu-ul celebrei balerine rusoaice Anna Pavlova.
Iata cum se prepara acest desert.
Pentru bezea
6 albusuri
300 g zahar pudra
1 praf sare
Pentru Pavlova
400 g capsuni proaspete si zmeura
200 ml smantana lichida pentru frisca
200 ml iaurt natural degresat
2 linguri zahar pudra
1 pastaie de vanilie, cu semintele scoase
frunze de menta, proaspete
Mod de preparare
Incingi cuptorul la 150 de grade Celsius. Pui albusurile intr-un bol curat si le bati, la viteza medie, pana se formeaza o spuma ferma.
Cu mixerul in functiune, adaugi treptat zaharul si un praf de sare. Setezi mixerul la cea mai mare viteza si amesteci 7-8 minute, pana cand bezeaua este alba, stralucitoare si fina. Daca ti se pare ca nu este gata, poti sa mai mixezi bezeaua un pic, dar cu grija.
Asezi hartie de copt in doua tavi. Imparti amestecul de bezea in doua parti egale, uniforme. Le dai forma unui cerc de aproximativ 20 cm diametru. Dai ambele tavi la cuptorul incins si le lasi sa se coaca 1 ora, pana cand bezeaua capata o culoare aurie si este pufoasa in centru.
Tai in doua sau in patru capsunile mari si pe cele mici le lasi intregi, apoi le amesteci cu zmeura. Bati smantana pentru frisca cu zaharul, pana se formeaza un amestec pufos, apoi amesteci cu iaurtul si incorporezi semintele de vanilie. Cu o lingura, pui jumatate din cantitatea de frisca peste una dintre foile de bezea si o intinzi usor.
Presari jumatate din cantitatea de fructe, uniform, peste amestecul de frisca. Deasupra, asezi cealalta foaie de bezea si apesi usor pentru a se lipi. Intinzi restul de frisca pe deasupra prajiturii si presari restul de capsuni si de zmeura. Pentru decor, poti sa adaugi cateva frunze de menta proaspata. Servesti acest tort Pavlova cu capsuni si zmeura la ocaziile speciale sau la o cina in doi, daca doresti.
Sursa: Click.ro
Pingback: Reteta de Pavlova cu care a castigat Chefi la cutite - Evenimente Locale