Connect with us

Stiri externe

Motivul sinuciderii lui Robin Williams! Actorul suferea de boala Parkinson!

Sotia lui Robin Williams, Susan Schneider, a tinut sa lamureasca imprejurarile in care actorul si-a luat viata si a declarat public ca Robin tocmai fusese diagonisticat ca suferind de Parkinson. Mai mult, aceasta suferise o grava depresie la inceputul anului, motiv pentru care a intrat intr-o clinica specializata vreme de cateva saptamani.

Publicat

pe

robin-susan

Cea de-a treia sotie a lui Robin Williams, Susan Schneider, face lumina asupra circumstantelor care l-au determinat pe sotul ei sa renunte la batalia cu viata. Robin Williams s-a sinucis in noaptea de luni spre marti in vila lui din Los Angeles, acesta sufocandu-se cu o curea dupa ce a incercat sa-si taie venele cu un briceag. 

„Robin si-a petrecut mult timp din viata ajutand alti oameni. Cand facea milioane de oameni sa rada la televizor sau la cinema, cand spunea glume soldatilor din cazemate sau consola un copil bolnav Robin isi dorea ca toata lumea sa rada pentru a invinge frica. De cand a murit, noi, toti cei care l-am iubit pe Robin, am gasit consolare in multitudinea de mesaje de afectiune si admiratie care au venit din toata lumea, de la milioane de oameni carora el le-a schimbat viata”, scrie Susan intr-o scrisoare deschisa.

„Cea mai importanta mostenire a sa, pe langa cei trei copii, sunt clipele de bucurie si fericire pe care el le-a oferit altora, mai ales celor care duceau grave lupte personale.”

„In momentul mortii sale Robin nu mai consuma alcool, insa se lupta cu depresia, anxietatea si tocmai fusese diagnosticat ca suferind de Parkinson, o veste pe care nu era inca pregatit sa o faca publica”.

Boala Parkinson este o boala degenerativa ce survine în urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Intrucat zona afectata joaca un rol important in controlul miscarilor, pacientii prezinta gesturi rigide, sacadate si incontrolabile, tremor si instabilitate posturala.

Tulburarile legate de boala Parkinson apar cel mai adesea intre 50 si 70 ani; varsta medie de aparitie a bolii este de 57 ani. La inceput, simptomele pot fi confundate cu procesul normal de imbatranire, dar pe masura agravării acestora, diagnosticul devine evident. In momentul manifestarii primelor simptome, se crede ca între 60% si 80% din celulele din zona de control a activitațtilor motorii sunt deja distruse.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *